ALMED, Pilav Gününde Dernek Binasına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

ALMED, Pilav Gününde Dernek Binasına Kavuştu

ALMED, Pilav Gününde Dernek Binasına Kavuştu

Aydın Lisesi Mezunları Derneğinin düzenlediği pilav gününde Aydın Lisesi eski öğretmenlerinden Nihal Arkayın'ın bağışladığı bina dernek binası oldu.

06.06.2014 12:53  Güncelleme: 12:59

Aydın Lisesi Mezunları Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği pilav gününde Aydın Lisesi eski öğretmenlerinden Nihal Arkayın'ın bağışladığı bina dernek binası yapılarak açılışı gerçekleştirildi.

Aydın Lisesi Mezunları Derneği Şerife-A. Emin Arkayın Kültür Merkezi açılışına; eski bakanlardan Nahit Menteşe ve eşi, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Selma Böceklioğlu ve üyeleri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tek amaçlarının bütün Aydın Lisesi mezunları ile tek çatı altında birleşmek olduğunu kaydeden Selma Böceklioğlu Dündar, gün geçtikçe üye sayılarının arttığını kaydetti. Bağışlanan binanın tadilatında emeği geçenlere teşekkür eden Dündar, binanın tadilatı için destek anlamında birçok Aydın Lisesi mezunuyla biraraya geldiklerini vurguladı. Zengin fakir demeden Aydın Lisesi mezunu olmadığı halde hiçbir kimseden geri çevrilmediklerini dile getiren Dündar, "Bu ev haftada bir gün toplantı için açılmayacak. Kapımız bütün dernek üyelerimize ve Aydın Lisesi mezunlarımıza açık olacak. Bu binamız ismiyle yaşayıp değişik etkinlere ev sahipliği yapacak. Bu binada herkesin emeği var. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"AYDIN LİSELİ OLMAK AYRICALIKTIR"

Aydın Lisesi Müdürü Ertuğrul Irmak da, yaptığı konuşmada, " Türkiye'de ODTÜ'lü olmak vardır Aydın'da Aydın Liseli olmak vardır. Aydın Liseli olmak bir üstünlük değil ama bizim için bir ayrıcalıktır. Bir Aydın Lisesi bayrağını gururla taşıyorum. Toplumumuzun ekonomik, kültürel bir takım sorunları vardır. Bu kültür merkezimizin o sorunları gidereceğini düşünüyorum. Ben bu binayı bizlere bağışlayan Nihal Arkayın hanımefendiye şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu.

"İLK İMAR PLANINI VE İLK SU ŞEBEKESİNİ YAPTI"

Binayı bağışlayan Nihal Arkayın'ın babası olan A. Emin Arkayın kurtuluş savaşında mücadele ederek önemli başarılara imza attığını hatırlatan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan ise, "Aydın'ın ilk belediye başkanı olan A. Emin Arkayın Aydın'da ilk imar planını ve ilk su şebekesini yapmıştır. Ayrıca Şehitler Abidesini inşa ettiren, CHP'den 1946'da milletvekili olan ve bizlere bu günü hazırlayan büyüğümüzü rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

BAKAN MENTEŞE HOCASINA PLAKET TAKDİM ETTİ

Aydın Lisesi Mezunları Derneği Şerife-A. Emin Arkayın Kültür Merkezi açılışında konuşmalardan sonra Eski bakanlardan Nahit Menteşe Aydın Lisesi'nde eğitimini görürken Kimya Öğretmeni olan ve binayı bağışlayan Fatma Nihal Arkayın'a teşekkür ederek çok duygulandığını ifade etti ve plaket takdiminde bulundu.

Binanın hazırlanmasında emeği geçenlere plaket takdiminde bulunulduktan sonra kurdele kesimiyle açılışı gerçekleştirilen Aydın Lisesi Mezunları Derneği Şerife-A. Emin Arkayın Kültür Merkezi hizmete açıldı. Program, açılışa katılan davetlilere pilav ve lokma dağıtımıyla son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ALMED, Pilav Gününde Dernek Binasına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement