Altındağ'da Kansere Karşı Bilinçlenme Oranı Giderek Artıyor - Son Dakika
Yerel

Altındağ'da Kansere Karşı Bilinçlenme Oranı Giderek Artıyor

Altındağ\'da Kansere Karşı Bilinçlenme Oranı Giderek Artıyor

Altındağ Belediyesi'nin ilçede yaşayan kadınları bilgilendirmek üzere üniversiteler, hastaneler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürdüğü seminer programları Altındağlı kadınları bilinçlendirmeye devam ediyor.

31.10.2013 12:18

Altındağ Belediyesi'nin ilçede yaşayan kadınları bilgilendirmek üzere üniversiteler, hastaneler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte sürdürdüğü seminer programları Altındağlı kadınları bilinçlendirmeye devam ediyor. Kadınlara çeşitli konu başlıklarında verilen seminerler büyük bir ilgi ve memnuniyetle takip ediliyor. En çok ilgi gören seminerlerin başında ise "Kanser" konulu seminerler geliyor.

KADINLAR KANSERLE YÜZLEŞTİ

KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) uzmanları tarafından verilen seminerlere yoğun ilgi gösteren kadınlar, hem konuyla ilgili bilgi alıyor hem de uzman doktorlara sorular soruyor. Mevlana Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'nde Dr. Süreyya Polat tarafından verilen seminere katılan Dilek Özmen "Kanserden nasıl korunmamız gerektiğini öğrendim. Nasıl tedbirler alacağımızı, spor yapmamız, sigara içmememiz, kilo vermemiz, sağlıklı beslenmemiz gerekiyormuş. Bu bilgiler için çok teşekkür ederim." dedi. Kanser seminerine katılarak kanser hakkında bilmediklerini öğrendiğini söyleyen Nurten Yılmaz ise kanser türleri ve korunma yöntemleri hakkında bilinçlendiğini, kanserin nasıl tehlikeli bir hastalık olduğunun farkına vardığını belirtti.

KANSER DENEYİMİ YAŞAYAN KADINLARDAN TAVSİYELER

Seyfi Demirsoy Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'nde Dr. Ayşe Baştemur'un seminerine katılan ve kendisi de kanserle yüzleşen Özden Ateş ise deneyimini katılımcılarla paylaştı. Tedavi süresince en büyük sıkıntının nefes almakta zorlanması olduğunu söyleyen Ateş "20 yıl boyunca sigara içtim. Çok zararını gördüm. Hala da sigara nedeniyle nefes almakta zorlanıyorum. Kesinlikle içilmemesini tavsiye ederim." dedi.

Merkeze 2 ay önce üye olduğunu ancak çok kısa sürede hayatının değiştiğini söyleyen Fatma Şafak ise "Ailemde kanser hastaları var. Bugün burada kanser hakkında daha fazla bilgi sahibi oldum. Bu tür aktivitelere katıldığım için çok mutluyum. 2 ay oldu ama Türk Halk Müziği ve folklor kurslarına da katıldım. Evde engelli bir çocuğum var. İnşallah çok daha aktif ve mutlu olacağım." diyerek, kendisine bu imkanları sunan herkese teşekkür etti.

"KANSER İHMALE GELMEZ"

Çeşitli görsel öğelerle de desteklenen sunumlarda kadınlara, kanser ve kanser türlerinin yanı sıra özellikle meme kanseri hakkında bilgiler veriliyor. Meme kanserinin kadınlar arasında görülme sıklığının giderek arttığını belirten uzmanlar, kadınları bu konuda bilinçli olmaya çağırıyor.

Kanserin ülkemizde ve dünyada görülme sıklıkları, risk grupları ve erken tanının önemi hakkında da bilgiler verilen seminerler, kadınlar tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Günümüzde sekiz kadından birinin meme kanserine yakalandığını ve ailesindeki kadınlarda meme kanseri görülen kadınların yüksek risk grubunda yer aldığını öğrenen Altındağlı kadınlar, rutin kontrol yaptırmayı da ihmal etmiyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağ'da Kansere Karşı Bilinçlenme Oranı Giderek Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement