Altındağlı Çocuklar Madencileri Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Altındağlı Çocuklar Madencileri Unutmadı

Altındağlı Çocuklar Madencileri Unutmadı

Sosyal hayata katılımları ve duyarlılıkları ile beğeni toplayan Altındağlı gençler, madencileri unutmadı.

07.12.2015 16:54

Sosyal hayata katılımları ve duyarlılıkları ile beğeni toplayan Altındağlı gençler, madencileri unutmadı.

Dünya Madenciler Günü'nde hazırladıkları programla anlamlı bir etkinlik gerçekleştiren Altındağlı gençler, büyük beğeni topladı. Güneşevler Mahallesi Osman Yüksel Serdengeçti Gençlik Merkezi üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan programda, zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı. Program, maden kazasında hayatını kaybetmiş tüm maden şehitleri için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Madencilerin bir günlük yaşamlarını konu alan kısa bir videonun izlenmesinin ardından Orhan Veli Kanık'ın "Yol Türküleri" ve İrfan Güven'in "Kazmanın Ucundaki Ölüm" isimli şiirlerinden uyarlanan bir oratoryo katılımcıların beğenisine sunuldu. 18 öğrencinin katıldığı oratoryoda madenciliğin ne kadar zorlu bir meslek olduğu ve gün ışığına nasıl hasret oldukları anlatıldı. Ayrıca, küçük dikkatsizliklerin maden kazalarına sebep olabileceğinin de altı çizildi.

Maden ocağındaki dostluğun anlatıldığı tiyatro gösterisi ise izleyenleri duygulandırdı. Madencinin madenden çıktıktan sonra en çok önem verdiği şeyin ailesine kavuşmak olduğunu anlatan tiyatro gösterisi, Altındağlı gençlerin yeteneklerini bir kez daha ortaya koydu.

Gençlik Merkezi üyesi Beyzanur Sağlam ise, Rahim Recep Akdora'nın "Madencinin Çocuğuna Mektubu" isimli şiiriyle izleyenleri gözyaşlarına boğdu. "Kokla yavrum, kokla babanın elbisesini. Genizlerinde bir baban kokusu kalsın. İçin acıdıkça, ihtiyaç duydukça, baba kokusunu duyarsın" dizeleri törene katılan herkesi duygulandırırken, büyük alkış aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Altındağlı Çocuklar Madencileri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement