Amasya Tabip Odası Başkanı Dr.nergiz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Amasya Tabip Odası Başkanı Dr.nergiz Açıklaması

Amasya Tabip Odası Başkanı Dr."Aktif ve güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde yeterli ve dengeli beslenme yatıyor" dedi.

26.01.2012 10:40

Amasya Tabip Odası Başkanı Dr. Öner Nergiz,

"Aktif ve güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde yeterli ve dengeli beslenme yatıyor" dedi.

Nergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış mevsimiyle birlikte hastalıkların arttığını belirterek, bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmemizin en etkin yolunun yeterli ve dengeli beslenme olduğunu söyledi.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için C vitamini almanın önemli olduğunu belirten Nergiz, "Aktif ve güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde yeterli ve dengeli beslenme yatıyor. Bunun yanında özellikle bakterilere karşı savaşan savunma hücrelerine nüfus eden ve vücudu zararlı maddelere karşı koruyan C vitamini tüketimine dikkat etmek gerekiyor. Portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi narenciyeler tüketerek bol bol C vitamini alabiliriz" diye konuştu.

Doktor reçetesi olmadan kişi tavsiyesi ile, vitamin ve tablet kullanmanın yanlış olduğuna da değinen Nergiz, şunları kaydetti:

"Soğuk havalarda C vitamininin yanı sıra vücuttan toksinlerin atılmasını, vücutta bazı enzimleri arttırıp, savunma mekanizmasının güçlenmesini sağlayan diğer antioksidanlara da ihtiyaç vardır. Antioksidan kaynakları süt, peynir, balık yağı, yumurta, havuç, kabak, patates, kayısı, ıspanak gibi ürünleri tüketmemiz bağışıklık sistemimiz için yararlı olacaktır. Düzenli ve dengeli beslenildiği durumlarda, bireyin özel bir hastalık durumu yoksa, besinlerde günlük ihtiyacımıza yetecek kadar vitamin mineral alırız. Bu tabletlerin bilinçsiz kullanımı kansızlık, böbrek taş hastalıkları, baş ağrısı, saç dökülmeleri ve bulantı gibi pek çok yan etkiye yol açar."

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya Tabip Odası Başkanı Dr.nergiz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement