Anamur ile Şemkir Kardeş Kent Oldu - Son Dakika
Yerel

Anamur ile Şemkir Kardeş Kent Oldu

Anamur ile Şemkir Kardeş Kent Oldu

Mersin’in Anamur ilçesi ile Azerbaycan’ın Şemkir kenti kardeş kent oldu.

03.12.2015 10:30

Mersin'in Anamur ilçesi ile Azerbaycan'ın Şemkir kenti kardeş kent oldu.

Anamur Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet Türe başkanlığında Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda bir sunum yapan Başkan Türe, yardımcısı Hüseyin Gürel, MHP'li Meclis Üyesi Ayhan Yıldız, AK Parti'li meclis üyesi Yılmaz Bulut ve CHP'li Meclis Üyesi Cenk Ateş'in de katılımıyla 5 kişilik bir heyet oluşturarak Şemkir kentine gittiklerini söyledi.

Fotoğraflarla Şemkir kentini anlatan Türe, Vali Alimpaşa Memmedov ve ekibi tarafından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılandıklarını ifade ederek, "Oradaki kardeşlerimizin gösterdikleri ilgi bizi çok mutlu etti. Doğrusu bu kadarını beklemiyorduk. Ayrıca çok ciddi hazırlanmış kalabalık bir heyetle bize kenti gezdirip tanıttılar. Geniş araziler bulunan ilçede gerçekleştirilen büyük ölçekli tarım projelerini inceledik. Özellikle tarım konusunda bizimle işbirliği yapıp buradan gidecek mühendislerimizin öncülüğünde yeni projeler gerçekleştirmek istiyorlar" dedi.

Şemkir'de özel hastanesi bulunan Türk işadamları ile de bir araya geldiklerini ifade eden Türe, "Oradaki iş adamlarımız da Kardeş Kent görüşmelerinin başlamasına vesile oldular. Şemkir'e sağlık alanında önemli yatırımlar yapmışlar. Modern teknolojinin kullanıldığı bu tesisleri gezdik ve iş adamlarımıza duyulan güveni görmek bizi gururlandırdı" diye konuştu.

Şemkir'den bir heyetin ilkbaharda Anamur'a geleceğini anlatan Türe, "Biz de onları elimizden gelen en iyi şekilde ağırlayacağız. Oradaki kardeşlerimizle bir kardeşlik köprüsü kuracağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Sunumun ardından yapılan oylamada, Şemkir ile kardeş kent protokolü imzalanması oy birliği ile kabul edildi. Böylece Almanya'nın Bingen ve KKTC'nin Girne şehirlerinden sonra Şemkir, Anamur'un üçüncü kardeş kenti oldu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur ile Şemkir Kardeş Kent Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement