Anamur Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Gezi - Son Dakika
Yerel

Anamur Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Gezi

Anamur Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği\'nden Gezi

Mersin'in Anamur ilçesinde bulunan Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Teniste, Çukurpınar, Peynirlik Düdeni, Ortayurt, Tamtır, Çamurlu, Karamıklı ve Kaşpazarı yaylalarına gezi düzenledi.

04.09.2013 16:08

Mersin'in Anamur ilçesinde bulunan Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Teniste, Çukurpınar, Peynirlik Düdeni, Ortayurt, Tamtır, Çamurlu, Karamıklı ve Kaşpazarı yaylalarına gezi düzenledi.

Geziye Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Gülay Uysal ve çok sayıda gezi sever vatandaş katıldı. Geziyi düzenlemekteki amaçlarının, doğal güzellikleriyle göz kamaştıran unutulmaya yüz tutmuş yayla ve doğa harikası yerleri yeni nesil ve görmeyen insanlara göstererek tanıtılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Anamur Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Gülay Uysal, "Geçen yılda yayla gezisi düzenlemiştik. Vatandaşlarımız o geziye de yoğun ilgi göstermişti. Bu sene de gezi sever vatandaşlarımızdan, dernek üyelerimizden gelen yoğun istek üzerine geziyi düzenledik. İyi ki düzenlemişiz. Çok güzel bir gezi oldu. Geziye katılanların uzun süre hafızalarından silinmeyeceği doğa harikaları ile karşılaştık" dedi.

Yayla yollarında birçok sorunla karşılaştıklarını, buna rağmen gezinin tadının kaçmadığını belirten Uysal, "Yetkililere seslenmek istiyorum. Çukurpınar yaylası yolunun mutlaka bakıma ihtiyacı var. Yol yapıldığı zaman inanıyorum ki Anamur turizmine katkısı olacaktır. Doğanın güzelliği her şeye değiyor. Ama güzelliklerde vardı. Gezi boyunca bize eşlik eden Şafak Folklor ekibine teşekkür ediyorum. Gezi sırasında bizi yalnız bırakmayan Belediye Başkanımız Mehmet Türe'ye teşekkür ederiz. Unutulmaz bir anı oldu. Kısmet olursa seneye daha büyük bir organizasyonla gezimizi tekrarlayacağız" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anamur Kükür Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nden Gezi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement