Ankara'da Erzurum Günleri Başladı - Son Dakika
Yerel

Ankara'da Erzurum Günleri Başladı

Ankara\'da Erzurum Günleri Başladı

Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından bu sene 2.si düzenlenen "Erzurum Günleri" Atatürk Kültür merkezi'nde başladı.

10.05.2013 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Erzurum Dernekler Federasyonu tarafından bu sene 2. si düzenlenen "Erzurum Günleri" Atatürk Kültür merkezi'nde başladı.

Yoğun katılımın olduğu ilk günde Ankara'da görev yapan bürokratlar, siyasiler ve vatandaşlar Atatürk Kültür Merkezine akın ettiler. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Başbakanlık Müşteşarı Efkan Ala, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Erzurum Milletvekilleri ve çok sayıda gurbetteki Erzurumlunun katıldığı Erzurum Günlerinin açılışı AKM bahçesinde yapıldı. Konuşmalar ve bar gösterisi ile başlayan açılış programında yılın "En"lerine de ödülleri verildi. Açılış konuşmasını yapan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Kafkasları Türkiye'deki kültür temsilcisi olan Erzurum'un tanıtımı için bir araya geldiklerini söyledi. Erzurum Günlerine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Vali Öztürk önümüzdeki yıllarda nice Erzurum Günlerinin düzenlenmesini temenni etti.

Erzurum Günleri için Atatürk Kültür Merkezine gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasiler ve bürokratlar Valilik standına gelerek standı gezdiler. Erzurum'un meşhur cağ kebabı ve kadayıf dolması ikram edilen misafirler diğer standları da gezerek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldılar.

Pazar gününe kadar devam edecek olan etkinlikler kapsamında onbinlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Erzurum Günleri kapsamında Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi, İlçe Belediyeleri, İlçe Kaymakamlıkları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda ticari stant açıldı. Ağırlıklı olarak yerel ürünlerin görücüye çıktığı etkinlikler de halka açık konserlerde düzenlenecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ankara'da Erzurum Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement