Ankisad Yönetim Kurulu Başkanı Akca Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Ankisad Yönetim Kurulu Başkanı Akca Açıklaması

Ankisad Yönetim Kurulu Başkanı Akca Açıklaması

"Cari açık, yerli üretimi ticarileştirmek suretiyle azaltılabilir"

09.12.2013 10:56

Ankara İş Adamları ve Sanayiciler Derneği (ANKİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Akca, Türkiye'de cari açığı Merkez Bankası'nın değil yerli üretimin azaltacağını savunarak, "Cari açık, yerli üretimi ticarileştirmek suretiyle azaltılabilir" dedi.

Akca, yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın siyasi ve ekonomi haritasında güç merkezlerinin değiştiğini belirterek, ağırlık merkezinin yeniden doğuya kaymaya başladığını ifade etti. ANKİSAD olarak meydana gelen gelişmeleri takip ettiklerinin altını çizen Akca, "Dünyada dengeler değişse de ekonomide alternatif pazar oldukça fazla. Dolayısıyla ümitsizliğe kapılmadan yeni alternatif pazarlara gezi programları düzenlemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de cari açığı Merkez Bankası'nın değil yerli üretimin azaltacağını ileri süren Akca, şunları kaydetti:

"Cari açık, yerli üretimi ticarileştirmek suretiyle azaltılabilir. Türkiye'nin bunu yapacak potansiyeli var. Yeter ki gerekli tedbirleri alalım. Ekonominin temel değerleri Ar-Ge, yenilikçilik, yatırım, istihdam ve üretimdir. Bütün bu değerlerde biraz daha hızlı yol alırsak, ekonomiyle ilgili sorunlarımızı da daha rahat çözeriz. Bugün Türkiye ekonomik, kültürel, eğitim, sosyal anlamda çok önemli coğrafyaların merkez ülkesi. Dolayısıyla bu konumuna zarar verecek olaylardan hızla uzaklaşmak zorundadır."

Akca, Türkiye'nin 2014'teki yerel seçimlerle başlayarak art arda seçimler geçireceğini da anımsatarak, "Ekonomi yönetiminin, mali disiplinden elbette taviz vermesini beklemiyoruz. Ancak özellikle küçük ve orta boy işletmeleri yalnız bırakmayan, üretimi ve sanayicileri pozitif yönde destekleyen, iç piyasayı daraltmayan, dolaylı olarak ticaretimizin seyrini olumsuz etkileyen her türlü adımların daha dikkatle atıldığı, üzerimizde sürekli artan mali yükümüzü hafifletecek anlayışa uygun ekonomi politikaları sürdürülmelidir" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankisad Yönetim Kurulu Başkanı Akca Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement