Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 24-27 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9.Tarım Fuarı'nın hazırlıkları tamamlandı.

18.04.2013 10:08

Foto: Toplu

===

Gazipaşa Tarım Fuarı'na hazır

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde 24-27 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 9. Tarım Fuarı'nın hazırlıkları tamamlandı. Gazipaşa Tarım Kültür Turizm Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, iki yılda bir yapılan fuarın 24-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti. 24 Nisan Çarşamba günü saat 11.00'de açılacak fuar, 27 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da sona erecek. Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek fuarın hazırlıklarının tamamlandığını kaydeden Doğan, fuardaki stantlarının doluluk oranın yüzde 100'e yaklaştığını belirtti.

Fuarda tohum, fidan, bitki besleme grupları, aşı malzemeleri, biyolojik mücadele firmaları, zirai mücadele ve ekim dikim ekipman firmalarından çok sayıda katılım olacağını belirten Doğan, Gazipaşa Tarım Fuarı'nın eğitici bir fuar olduğuna dikkat çekti. Fuar süresinde zeytin, ceviz ve badem yetiştiriciliği, avokado yetiştiriciliği, muz yetiştiriciliği ve doku kültürüyle muz fidanı üretme ve bitki besleme gibi bir çok konuda seminerler düzenleneceğine değinen Doğan, "Fuarda çiftçilerimizin bilinçlenmelerini sağlamak için seminerler ve ürün yarışmaları düzenleyeceğiz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Dernek Başkanı Hüsnü Doğan

===

BUTSO seçimi 4 Mayıs'ta

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Oda seçiminin 4 Mayıs 2013 tarihinde yapılacağını açıkladı. Keyik, "Şubat ayında yapılması planlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsa seçimleri, bilindiği gibi Bakanlar Kurulu kararıyla Mayıs-Haziran aylarına ertelenmişti. Bu nedenle, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak, seçim tarihimizi 4 Mayıs 2013 Cumartesi günü olarak belirledik" diye konuştu.

Seçime, BUTSO üyesi 13 grupta kayıtlı toplam 1844 faal üyenin katılacağını belirten Keyik, "Oda'mızın, Oda Meclis ve Yönetiminin, Burdur ve ekonomisi için ve ayrıca etkili bir sivil toplum kuruluşu olması sebebiyle, Burdur'un geleceği için de büyük önem taşıdığı, kamuoyumuzun malumudur. Seçimlerin, seviyeli ve demokratik anlayış içinde geçmesini diliyoruz. Geçen iki dönemde hizmet standardını yükselterek, Akredite haline getirdiğimiz Burdur Ticaret ve Sanayi Odamızın seçimlerinin, üyelerimize ve Burdur'un geleceği adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Yusuf Keyik

===

Mimarlar Odası Fethiye Şubesi yeni binasında

MİMARLAR Odası Fethiye Şubesi, 2007 yılında çıkan yangında büyük bölümü zarar gören tarihi binayı restore ederek hizmete açtı. Cumhuriyet Mahallesi Paspatur Çarşısı'ndaki binanın açılışına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve mimarlar katıldı. Törende konuşan Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Kadir Somuncuoğlu, restore edilip hizmete açılan binanın çevredeki binalara örnek olmasını dilediklerini söyledi. 2007 yılında aldıkları binanın 2011 yılında restorasyonuna başladıklarını kaydeden Somuncuoğlu, her yapıyı dünyayı güzelleştirmek için inşa ettiklerini anlattı.

Fethiye'nin güzelleşesi için yapılan her binada katkıları bulunan mimarlara teşekkür eden Behçet Saatcı ise Paspatur Çarşısı'nı kastederek, "Buradan baktığımız zaman görüntü kirliliğini görüyoruz. Bunu kaldırmakta hepimizin asli görevi. bu görüntüyü hak etmiyor. Sözlerim 14 yıl belediye başkanlığı yapmış birisinin öz eleştirisi olarak değerlendirilebilir. Ancak bunların hiç birisi göreve geldiğimiz 1999 yılından sonra yapılan binalar değil. Biz öncesi sonrası demeden bu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için hep beraber çalışacağı." diye konuştu. Konuşmaların ardından binanın yapımında katkıları bulunanlara plaketleri verildi. Yeni hizmet binası Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından açılırken katılımcılar binayı gezdi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden

===

Mahalleler çiçek açıyor

FETHİYE Belediyesi ve Fethiye'deki protokol eşlerinin öncülüğünde yürütülen 'Mahallelerimiz çiçek açıyor' projesi Fethiye'nin en eski yerleşim yeri olan Bademli Bahçe mevkiinde başladı. Belediye ekipleri, mahallede badana ve çiçeklendirme çalışmaları yaparken, bölge halkı da çalışmalara destek verdi. Kaymakam Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık ile Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın eşi Nesrin Saatcı'nın girişimleriyle başlayan her Cuma günleri verilen bilgilendirme toplantılarının yanı sıra mahallede değişim çalışmaları da başladı.

Bu kapsamda Fethiye'nin en eski yerleşim yeri olan Bademli Bahçe mevkiinde Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bölgedeki evlerin badanalanması ve evlerinin önlerine çiçekler dikilmesiyle ilgili çalışmaları başlattı. Evlerdeki kötü görünümü giderecek olan proje bölge halkının ferah bir ortamda yaşamasının yanı sıra, turizm açısında da büyük önem arz ediyor.

BADEMLİ BAHÇE ÇİÇEKLERLE DONATILACAK

Başkan Behçet Saatcı'nın eşi Nesrin Saatcı, Fethiye merkezde yer alan bu bölgenin değişimi ve güzelleştirilmesi açısından önemli bir mevkii olduğunu söyledi. Nesrin Saatcı, "Bademli Bahçe'nin özelliği eski ev tiplerinden oluşmasıdır. İkinci özelliği ise, Likya mezarlarının olmasıyla tarihi bir bölgeye ev sahipliği yapmasıdır. Bu mahallede yapılacak çok iş var. Şehir merkeziyle birleştirdiğimizde burada badana, çiçeklendirme ve parklarda değişiklikler yapmamız gerektiğini düşündük" dedi.

Likya Yolu üzerinde görüntü kirliliklerini de kaldıracaklarını anlatan Nesrin Saatcı, "Mahalle sakinleri de projeye destek veriyor. Mahalle halkı da badanalar yapıyor. Bu bölgede begonvil ve sardunya çiçekleri kullanacağız. Çiçeklerimiz evlere dağıtılmaya başlandı. Bu birliktelikten güzel bir mahalle çıkacağına inanıyorum. Bu birlikten neler olabileceğinin göstergesidir" diye konuştu.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Kaymakamı Ekrem Çalık'ın eşi Zeynep Çalık ise bu bölgede güzel bir projenin başlangıcını yaptıklarını söyledi. Çalık, mahalle sakinlerinin de konuya ilgili olduğunu ancak katılımın ilerleyen günlerde artacağını kaydetti. Çalışmalara katılarak projeye destek veren mahalle sakinlerinden Ayşe Kaplan ise, "Mahallemiz güzelleşiyor. Başkanımızı zaten seviyoruz. Bizim mahallemizi çiçeklerle donatıp, tarihi güzellikleri de ortaya çıkaracakmış. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

FETHİYE, (DHA)

Foto: Çalışmadan

===

Savcı Uzun'un adı caddede yaşayacak

SERİK'te 3 yıl görev yapan, ve Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde saldırı sonucu şehit olan Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un ismi Serik Belediye Meclisi kararıyla Merkez Mahallesi sınırlarında yer alan, Tınaztepesi Caddesi'ne verildi. Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, "İlçemizde görev yapan, daha sonra da Tunceli'de görev yaptığı sırada evinden çıkarken saldırıya uğrayıp şehit olan savcımız Murat Uzun'un meclis kararıyla ismini caddeye verdik" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Caddenin girişindeki tabela

===

Öğrenci yurdu kültür merkezi temeli atıldı

SELÇUKLU Eğitim Kültür Hizmet ve Yardımlaşma Derneği tarafından Korkuteli'ne başlanan Erkan Eğitim tesisleri öğrenci yurdu kültür merkezi temeli törenle atıldı. Hayırsever Nasuh Aydemir tarafından bağışlanan arsa üzerine atılan yurt binası 400 metrekare inşaat alanı üzerine 3 katlı olarak inşa edilecek. 50 öğrenci kapasiteli yurdun bir yıl hizmete açılacağı bildirildi. Temel atma törenine, Kaymakam Erkan Karahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, merkezi İstanbul'da bulunan Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'nın eğitim hizmetleri genel müdürü Dr. Adem Ergül, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakamı Erkan Karahan, Korkuteli'ne güzel bir eğitim yuvasının kazandırılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, eğitim gönüllüleri tarafından yapılan bu tür hizmetlerin çok önemli olduğunu belirtti. Kaymakam Karahan, "Korkuteli eğitim gönüllülerinin destekleriyle bir çok temeller attık. Yine bugün Bir sürü eğitim sevdalısı bir araya gelmiş ve maddi manevi katkı sağlayarak bu güzel eğitim hizmetini gerçekleştiriyorlar. Kendilerine yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Temel atma töreninden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement