Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'da Sağır ve Dilsizler Spor Kulübü'nün kurucusu ve amatör sporun 'Yaman Abisi' olarak tanınan Yaman Gürbüz, akciğer kanserine yenik düştü.66 yaşında yaşamını yitiren Yaman Gürbüz, 40 yıllık spor yaşantısında başta Antalyaspor olmak...

23.11.2012 14:18

Foto: Toplu foto, Dilek Eldemir ve Nigar Duru fotosu

===

Futbolun 'Yaman' abisi üzdü

ANTALYA'da Sağır ve Dilsizler Spor Kulübü'nün kurucusu ve amatör sporun 'Yaman Abisi' olarak tanınan Yaman Gürbüz, akciğer kanserine yenik düştü. 66 yaşında yaşamını yitiren Yaman Gürbüz, 40 yıllık spor yaşantısında başta Antalyaspor olmak üzere, Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Futbol Taban Birliği'nin çeşitli kurullarında görevler üstlendi. SGK emeklisi olan Yaman Gürbüz'ü son yolculuğuna, spor camiasından yaklaşık 300 kişi uğurladı. Gürbüz, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi. ASKF Genel Başkanı Metin Bulut, spor camiasının sevilen bir ismini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Cenazeden fotolar ve Yaman Gürbüz opağı

===

CHP'den 'Muharrem' yemeği

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle Kepez İlçesi'ndeki Dokuma Cumartesi Kapalı Pazar Yeri'nde oruç açma yemeği verildi. Yemeğe, CHP İl Başkanı Devrim Kök ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, partinin il yönetimi ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Kök ve Akaydın, daha sonra yemek dağıttı.

Yemekte konuşan Kök, Antalya'da ilk defa Muharrem ayı nedeniyle yemek düzenlendiğini söyledi. CHP'nin tüm inançlara saygılı, insan odaklı siyaset yaptığını vurgulayan Kök, "Bizler insanı insan olduğu için sever ve sayarız. Bizim için dil, din, ırk, renk fark etmez. Hacı Bektaşi Veli'nin söylediği gibi 72 millete hiçbir zaman ayırt etmeden aynı gözle bakar ve severiz" diye konuştu.

Ramazan ayında iftar yemeği düzenlediklerini hatırlatan Kök, Muharrem ayında da yemek düzenleyerek, Kerbela'da şehit edilen Hz.Hüseyin ve 72 sahabeyi rahmet ve şükranla andıklarını dile getirdi. Akaydın da Alevi vatandaşlarının yas tuttuğu Muharrem ayında acılarını paylaştıklarını ifade etti. Yemekte vatandaşlara kuru fasülye, çorba, salata ve ayran ikram edildi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekten foto

===

Öğretmenler valiyi ziyaret etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve beraberindeki öğretmenler, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret etti.

Antalya Valiliği'nde gerçekleşen ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Gülay ve beraberindeki öğretmeler, Vali Altıparmak'a çiçek verdi. Vali Altıparmak, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Huzurlu bir gelecek açısından eğitim konusunu ve öğretmenleri önemsediğini anlatan Altıparmak, öğretmenlere verilen değeri, Antalya'da yapılan icraatlarla hissettirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Öğretmenlerin ve eğitimin hassasiyet içeren bir konu olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, bu konular gündeme geldiğinde toplumun sağduyulu olması gerektiğini ifade etti. Antalya'da engelli bir öğretmenin darp edilmesi konusunda, öğretmenin durumu ve olayın yaşanış şekli hakkında bilgi aldığını belirten Vali Altıparmak, "Öğretmenin de kendisine çeki düzen vermesi lazım. Bu kadar sorumluluk sahibi bir insanın örnek bir tavır ve davranış içerisinde olması lazımö dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay da ziyareti Antalya'da görev yapan tüm öğretmenler adına gerçekleştirdiklerini söyledi. Valilik tarafından ayrılan ödenekle Işıklar'daki öğretmenevine kütüphane yapılacağını kaydeden Gülay, öğretmenler adına Vali Altıparmak'a teşekkür etti.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotoları

===

Dünya Enerji Ekonomisi Kongresi Antalya'nın

ANTALYA, sonbahar ve kış döneminde de turizm hareketliliğinin devamı için kongre turizminde giderek öne çıkıyor. Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Derneği (ICCA) 2014'ün Antalya'da düzenlenmesi kararının ardından, 2015 Dünya Enerji Ekonomisi Kongresi'nin de Antalya'da düzenlenmesi kararlaştırıldı. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Genel Direktörü David Williams ve Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği Genel Başkanı Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ile Başkan Yardımcısı İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu 2015 Dünya Enerji Ekonomisi Kongresi için Antalya'da görüşmeler yaptı.

Antalya Kongre Bürosu Genel Müdürü Sinan İnan 2015 yılında Antalya'da gerçekleştirilecek Dünya Enerji Ekonomisi Kongresi'nin çalışmalarını yaptıklarını, kongrenin Antalya'da düzenleneceğini, bu amaçla 3 otelle görüşüldüğünü, bunlarda birine kısa sürede karar verileceğini belirtti. Uluslararası Enerji Ekonomisi Birliği Genel Direktörü David Williams ise Antalya'yı ve olanaklarını çok beğendiğini Antalya Kongre Bürosu'nun kendilerini çok iyi ağırladığını, bilgilendirdiğini ve yönlendirdiğini söyledi. David Williams, tüm kongrelerde şehirlerin kongre bürolarından destek aldıklarını Antalya'da da aynı yöntemi uyguladıklarını bildirdi.

David Williams, ancak özellikle otellerin Antalya Kongre Bürosu'na üyeliklerinin azlığı karşısında şaşırdığını, kongre bürolarının öneminin bu kadar çok yatak ve toplantı salonu ve imkanı olan otellerin olduğu Antalya'da hala anlaşılamamış olmasını hayretle karşıladığını vurguladı. David Williams. Antalya gibi bir şehirde, şehre yakışan, şehrin simgesi olan çok donanımlı bir kongre merkezinin olmayışını da anlayamadığını ifade etti. Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği ve Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği Başkan Yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu da kongreyi Antalya'ya kazandırdıkları için mutlu olduğuna değinerek, Antalya Kongre Bürosu'na teşekkür etti.

Enerji Ekonomisi Derneği Başkan Yardımcısı ve İTÜ öğretim üyesi Filiz Karaosmanoğlu ise inceleme grubunun Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın ziyaretleri sonrası her iki kurumdan da çok yakın ilgi ve destek gördüklerini, İstanbul'dan sonra Antalya'da çok başarılı bir dünya kongresi gerçekleştirebileceklerine emin olduklarını bildirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Valilik ve belediye ziyaretlerinden

===

GÜNLÜ

3 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) 08.00-17.00 saatleri arasındaki çalışmalar nedeniyle Soğuksu Mahallesi 253, 260, 261, 265, 269 sokaklar ve Kazım Karabekir Caddesi'nin bir kısmı elektriksiz kalacak. Yine bugün 07.00-17.00 saatlerindeki başka bir kesintiden Liman Mahallesi 39, 40, 46 sokaklar etkilenecek.

Yarın aynı saatlerdeki çalışmalar nedeniyle Liman Mahallesi 35, 39, 40 sokaklar elektrik alamayacak. Yarın 09.00-17.00 saatlerindeki bir başka kesintiden Teomanpaşa Mahallesi 2205, 2223, 2219, 2221, 2225, 2222, 2228, 2220 sokaklar, salı günü aynı saatlerdeki kesintiden Kültür Mahallesi ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Emekli öğretmelere vefa

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde '24 Kasım Öğretmenler Günü' kutlamaları kapsamında ilçedeki emekli öğretmenler onuruna yemek verildi. Kumluca Öğretmen Evi'nde düzenlenen yemeğe Kaymakam Salih Işık, İlçe milli Eğitim Müdür vekili Yusuf Tekdemir, İlçe milli eğitim müdür yardımcıları Celil Çoban, Ramazan Fahri Güven ile ilçedeki emekli öğretmenler katıldı. Yemeğe gelen öğretmenler, kapıda karanfillerle karşılandı.

Yemek öncesi konuşan Kumluca Kaymakamı Salih Işık, emekli öğretmenleri bir arada görmekten dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Yusuf Tekdemir ise yemeğe katılan emekli öğretmenlerin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Kumluca'da eğitime bugün emekli olan öğretmenlerin önemli katkıları olduğunu vurgulayan Tekdemir, bu etkinliği her yıl düzenlemek istediklerini belirtti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Kumlucalı öğrenciler Romanya'dan döndü

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Cumhuriyet Ortaokulu'nun 'geri dönüşüm', 'çevre kirliliği' ve 'verimli enerji kullanma' projesi kapsamında Romanya'ya düzenlendiği ziyaret tamamlandı. Eğitim gezisine katılan öğretmen ve öğrenciler Kumluca Kaymakamı Salih Işık'ı makamında ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tekdemir ve Okul Müdürü Durali Akkelle ile öğrenciler, Romanya'daki izlenimlerini Kaymakam Işık'a aktardı.

Kaymakam Salih Işık'da katılımcı öğrencilere bu gibi çalışmaların gelecekte kişisel gelişimlerine ve hayatlarına yön verebilecek güzel çalışmalar olduğunu söyledi. Kumluca'daki okul ve kurumların Avrupa Birliği projelerine dahil olması ve yurt dışı ziyaretlerine katılmasını önemli olduğuna dikkati çeken Kaymakam Işık, "Bu dinamiğin ilçemizde oluşmasında katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi. Öğrencileri, ziyaretin sonunda Kaymakam Işık'a çeşitli hediyeler takdim etti.

KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Finike MYO'nun madalya gururu

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ulusal Altın Kepçe Yarışması'na katılan Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Takımı, yarışmada üçüncü oldu. Bronz madalya alan aşçılık takımı, MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar'ı ziyaret etti.

Altın Kepçe Turizm Aşçılar Derneği'nin 30 farklı kategoride düzenlediği yarışmaya 700 yarışmacının katıldığını hatırlatan Finike MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, bronz madalya kazanan öğrencilerin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Okula bronz madalya kazandıran takım kaptanı Hatice Pınar ve takımdaki Özlem Karga ile Mehtap Sancar'ı tebrik eden Yrd. Doç. Dr. Akpınar, başarılarının devamını diledi. Yrd. Doç. Dr. Akpınar, "Yüksekokulumuz sosyal ve kültürel faaliyetleri yanında mesleki yarışmalarda da öğrencilerimizi desteklemeye devam edecektir" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Akpınar ve öğrencilerden foto

===

Motoryağı hırsızları kaçamadı

ANTALYA'da, Finike İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, çeşitli işyerlerinden hırsızlık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Bir ihbarı değerlendiren ekipler, akaryakıt istasyonları, elektrik trafoları ve seralardan motoryağı çalındığı bilgisine ulaştı. Soruşturma başlatan emniyet güçleri, MOBESE kameralarının görüntülerinden hırsızlık olaylarının izini sürdü.

Kamera görüntülerinden hırsızlık olaylarını tespit eden ve şüphelilerin kaldıkları adresleri belirleyen ekipler, operasyon düzenledi. Operasyonda, hırsızlık, insan kaçakçılığı, sahte evrak düzenlemek gibi suçlardan sabıkalı olduğu belirlenen R.U (40), M.P (35) ve T.A (45) gözaltına alındı. Evde yapılan aramada, farklı yerlerden çalındığı belirlenen 100 litre civarında 17 kutu motoryağı, çeşitli markalarda alkollü içki, sigara ve 1 adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ele geçirilen çalıntı eşyalar

===

Öğretmenlere özel kutlama

ANTALYA'nın Alany İlçesi'nde 'Öğremenler Günü' okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bahçeşehir Okul Aile Birliği üyeleri, kutlamalar kapsamında öğretmenleri okul kapısında müzik eşliğinde çikolata ve güllerle karşıladı. Alanya Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Burcu Baba ve veliler tarafından çello, yan flüt ve İspanyol gitar üçlüsünün klasik müziği eşliğinde karşılanan 90 öğretmene bazı öğrenciler de hediyeler verdi.

Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Seral, her yıl düzenledikleri etkinlikle öğretmenleri okulun kapısında karşıladıklarını belirterek, "Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım'ı her yıl Öğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Veliler olarak biz de bu kutsal mesleği en iyi şekilde yapan öğretmenlerimizi tebrik etmek istedik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğimizi müzik eşliğinde gerçekleştirdik"" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Okul önündeki karşılamadan fotolar

===

Polisten öğretmenlere ziyaret

ALANYA Emniyet Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okulları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Gez ile Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Esat Feryadi Doköz ve beraberindeki polislerle birlikte Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu'nu makamında ziyaret etti.

'Öğretmenler Günü'nü kutlayan Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Gez, Köseoğlu'na görev yapan bütün öğretmenler adına verdikleri çiçeği kabul etmelerini istedi. Öğretmenler adına emniyet teşkilatına teşekkür eden Köseoğlu, polisin görevinin çok zor olduğunu, birlikte hareket edildiği için okul ve çevrelerinin güvenilir olduğunu dile getirdi.ez, .

Özgür YILMAZ/ALANYA(DHA)

Foto: Ziyaretten foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement