Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Koleji Lise öğrencileri, Türkiye Özürlülük Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen '3 Aralık Dünya Engeller Günü' kampanyasına yazdıkları öykülerle ödüle layık görüldü.

01.12.2012 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Ziyaretten

===

Duyarlı Öğrencilerin Öykü Başarısı

ANTALYA Koleji Lise öğrencileri, Türkiye Özürlülük Eğitim ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen '3 Aralık Dünya Engeller Günü' kampanyasına yazdıkları öykülerle ödüle layık görüldü. Edebiyat öğretmenleri Oya Tok rehberliğinde katıldıkları, 'Engellinin Ulaşımı ve Erişim Hakkının Önündeki Engeller' konulu öykü yarışmasında, Özel Antalya Koleji 11-A sınıfı öğrencisi İpek Aksoy Akdeniz Bölge birincisi, İpek Ayça Gökçen ise Akdeniz bölge ikincisi olarak okullarının gurur kaynağı oldu. Okulda yapılan ödül töreninde teşekkür belgelerini Liseler Müdürü Mehmet Esen'den alan Kolejli öğrenciler, başarılarının sevincini arkadaşları ile paylaştır.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ödül alan öğrenciler

===

Manavgat'ta fuhuş operasyonu

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi Side Beldesi'nde düzenlenen fuhuş operasyonunda 4'ü kadın 5 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine Manavgat Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kemer Mahallesi'nde fuhuş yapıldığı belirlenen apart otele operasyon düzenlendi. Baskında, 1 otel görevlisi ve 4 kadın gözaltına alındı. Jandarma karakolunda ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen otel görevlisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fuhuş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kadınlar ise Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne gönderildi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz

===

Vali ve kaymakam

eşleri Side'yi gezdi

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, vali yardımcıları ile kaymakam eşleri Manavgat'ta bir araya geldi. Her ay bir ilçeyi ziyaret eden Vali Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, vali yardımcıları ve kaymakam eşleri, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'nun eşi Fatma Bulgurlu tarafından karşılandı. Oymapınar Beldesi ve Manavgat Şelalesi'ni gezen Altıparmak ve beraberindekiler, ardından Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Okul ve eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi alan Altıparmak ve beraberindekiler, ardından Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Side Müzesi'ni gezdi. Side Müze Müdürü Güner Kozdere, Side Antik Kenti, Apollon Tapınağı ve Side Müzesi hakkında bilgi verdi. Side Antik Kenti'nde Altıparmak ve yanındakileri ziyaret eden Side Belediye Başkanı Abdülkadir Uçar da Side hakkında bilgi verdi. Antik Side'de yaşayan halkın Girit'ten göç ettiğini belirten Başkan Uçar, isyanlar nedeniyle zor durumda kalan Girit Türklerinin Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamit tarafından Side'ye yerleştirdiğini anlattı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

TIR'lar çarpıştı 1 yaralı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 2 TIR'ın çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Fethiye'den Antalya istikametine seyreden 26 yaşındaki Celil Kocabaş'ın kullandığı 06 BL 9426 plakalı TIR, Fethiye-Korkuteli Karayolu'nda önünde seyreden 40 yaşındaki Ömer Karamıklı idaresindeki 06 BL 9427 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Celil Kocabaş, kabini parçalanan TIR'da sıkışarak yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarılan Kocabaş, Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Kocabaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kazadan fotolar

===

Piyano Festivali, Tzimon Barto konserinin ardından 'Brad Mehldau Trio' ile sürüyor.

Brad Mehldau

Trio ile caz

DÜNYACA ünlü sanatçıları ve grupları Antalya'da buluşturan, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde 'Brad Mehldau Trio' ile özel bir caz gecesi yaşanacak. Stanley Kubrick'in efsane filmi 'Eyes Wide Shut' gibi birçok film müziğine imza atan ünlü piyanist Brad Mehldau'ya, Larry Grenadier (bas) ve Jeff Ballard (vurmalılar) eşlik edecek. Konser, bu akşam (Pazar) saat 20: 00'de Antalya Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

THE BEATLES 'DAN RADİOHEAD'E

Amerikalı caz piyanisti Brad Mehldau'nun, aralarında Nick Drake The Beatles Radiohead and Paul Simon'un parçalarının da bulunduğu birçok popüler müzik ve rock parçasına yaptığı caz düzenlemeleri dikkati çekiyor. Sanat yönetmenliğini Fazıl Say'ın yaptığı, Volkswagen ana sponsorluğunda gerçekleşen ve 13'üncü yılında 'Şehirde Müzik Var' sloganıyla yola çıkan festival, renkli ve dopdolu içeriğiyle dikkati çekiyor.

TZİMON BARTO SAHNE ALDI

Antalya Piyano Festivali'nde son olarak ABD'li Piyanist Tzimon Barto sanatseverlerle buluştu. New York Filarmoni, Chicago Senfoni ve Houston Senfoni gibi birçok uluslararası orkestrayla birlikte konserler veren Barto, gecede güçlü yorumu ve sahne performansıyla beğeni topladı. Konser sonrasında Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Filiz, kuliste sanatçıyı tebrik ederek kendisine bir plaket verdi. Kuliste yaşanan güzel anlardan biri de Tzimon Barto'nun hayranlarından Barış Soykam'ın 10 sene önce almış olduğu CD'yi sanatçıya imzalatmak için gelmesi oldu. Soykam hayranı olduğu sanatçıyı Antalya'da dinleyebilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, Barto ise bunun kendisi içinde hoş bir sürpriz olduğunu söyledi.

BARTO'DAN GÜÇLÜ YORUM

Sanatçı konserine F. Liszt'in 'Paganini Etütleri' ile başladı ardından J. Brahms'ın 'Paganini Çeşitlemeleri, 1. ve 2. Kitap Op.35' adlı eserini yorumladı. Konserin ikinci yarısında ise ünlü piyanist 2012 Barto Ödüllü ve Süddeutsche Gazetesi'nin armoni ve ritim özgürlüğü olarak tanımladığı Kent Holliday'den 'Popol Vuh'dan Büyülü Sözler' adlı eseri çaldı. Sanatçının gecede seslendirdiği son parça ise F. Chopin'in 'Andante Spianato&Grande Polonaise Brillante, mi bemol Majör, Op. 22' eseri oldu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tzimon Barto konserinden

===

Türkiye'nin ilk engelsiz havalimanından Dünya Engelliler Günü çağrısı

ICF Airports Antalya Havalimanı Genel Müdürü Ersel Göral, bugüne kadar geliştirdikleri projelerle engellilerin çok daha konforlu ve engelsiz seyahat edebilmelerine olanak sağladıklarını belirterek, her geçen gün gelişen teknolojilerle bu projelerin devamının geleceğini vurguladı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Türkiye'deki engellilerin sorunlarına dikkati çeken Ersel Göral, Türkiye ve dünya genelindeki engellilerin sorunlarına dikkati çekti.

Göral, ICF Airports Antalya Havalimanı içerisinde bugüne kadar geliştirdikleri projelerle engellilerin çok daha konforlu ve engelsiz seyahat edebilmelerine olanak sağladıklarınadeğinerek, her geçen gün gelişen teknolojilerle bu projelerin devamının geleceğini vurguladı. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan engellilerin daha rahat koşullarda seyahat edebilmeleri için çaba gösterdiklerinin altını çizen Ersel Göral, ICF Airports Antalya Havalimanı olarak bu konuda üstlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Havalimanından

--KUTU--

2011 yılında Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından "Avrupa'nın En iyi Havalimanı' seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, 2011 yılının Kasım ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 'Engelsiz Havalimanı' seçildi. Engelli yolcuların diğer yolcularla eşit şekilde seyahat edebilmelerine olanak sağlayan havalimanının sunduğu hizmetler arasında ayrı bir engelli otoparkı, tüm terminallerde uyarıcı ve yönlendirici levhalar, görme engelliler için yürüme yolları, engelliler için özel danışma masası, özel telefonlar, oturma yerleri, terminal içi yeme içme alanlarına engelsiz ulaşım, asansörlerin sesli uyarı ve Braille alfabesi ile uygun hale getirilmesi, terminal binası iç yönlendirmeleri ve en önemlisi hizmet veren personelin engellilere hizmet için aldığı, işaret dili gibi özel eğitimler bulunuyor.

ICF Airports Antalya Havalimanı, son olarak havalimanı içerisinde işitme engellilere yönelik uygulamaya soktuğu 'indüksiyon döngü sistemi' ile öne çıktı. ICF Airports Antalya Havalimanı işitme cihazı kullanan işitme engelli yolcuların havalimanındaki genel gürültüden etkilenmeden danışma noktalarında ve check-in kontuarlarında hizmet almalarına olanak sağlayan 'İndüksiyon Döngü Sistemi' ile Türkiye'deki ilk işitme engelsiz havalimanı oldu.

===

Antalya, Nürnberg'deki

Noel pazarında baş köşede

ALMANYA'nın Nürnberg kenti ile kardeş şehir olan Antalya standı önceki gün başlayan 410 yıllık Noel pazarında yine baş köşede yer aldı. Antalya standını bu yıl dizayn eden Antalya Tanıtım ve Turizm Geliştirme Sanat Danışmanı Şebnem Bahar ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Nürnberg Koordinatörü Meltem Uyar Asi tamamen el ürünlerinden oluşan malzemeleri gözler önüne serdiklerini ve özellikle Keçe mamulleri,nazar boncuğu,atkılar ve nazar boncuğunun çok tutulduğunu söylediler

İKİ MİLYON ÜÇYÜZ BİN ZİYARETÇİ

Her yıl iki milyonun üstünde ziyaretçiyi ağırlayan Noel pazarı daha ilk günden tıklım tıklım dolarken, Noel meleğini görmek isteyenler birbirleriyle yarıştı. Antalya-Nürnberg kardeş şehir İn-San Derneği Başkanı Rıza Özlek ile Yönetim Kurulu Üyesi Esin Çıtlak, pazarın 24 Aralık tarihine kadar süreceğini ve gördükleri ilgiden fazlasıyla mutlu olduklarını söyledi. Nürnberg Başkonsolosu Ece Öztürk Çil'in de ziyaret ettiği Antalya standı her gün saat 09.00-22.00 arası pazarın kardeş şehirler alanında ziyaret edilebilecek.

Taner TÜZÜN/NÜRNBERG, (DHA)

Foto: Nürnberg Noel pazarı. Esin çıtlak, Werner Flessa, Rıza Özlek, Şebnem Bahar, Ece Öztürk Çil, Meltem Uyar Asi ve Werner Trinni (soldan sağa) Antalya standı önünde. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement