Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan araçta 15 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

30.03.2013 12:51

Foto: Gençler toplu ve ip atlarken foto

===

Polisten zehir tacirlerine darbe

GAZİPAŞA İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulan araçta 15 kilo esrar maddesi ele geçirildi. D-400 Antalya- Mersin Karayolu Macar Köyü Kavşağı'nda trafik uygulaması yapan trafik ekipleri, art arda seyir halinde olan 2 otomobile 'Dur' ihtarında bulundu. İhtara uymayan otomobiller kaçan 63 K 1988 ve 63 TD 890 plakalı otomobiller ilçe girişinde önlem alan ekipler tarafından durduruldu.

Araçlarda yapılan aramada bagaj bölümünde 15 kilo içime hazır esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına Halil A.(32), Mehmet A.(25), Mehmet B.(39) ve Ömer T.(27) sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece uyuşturucu madde ticareti yapmaktan tutuklandı. Polis, 63 TD 890 plakalı otomobilden inerek kaçan bir şüpheliyi ise yakalamak için çalışma başlattı.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Şüpheliler adliye sevk, polis esrar çuvalı taşırken

Cezaevinde 'Her şey Tadında Güzel'

ALANYA Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanları tarafından hazırlanan 'Herşey Tadında Güzel' isimli tiyatro oyunu Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve mahkumlar için sahnelendi. Kamuran İnselel'in yazıp yönettiği oyunda, toplumun değişik kesimlerinden çok sayıda insan tiplemesinin yaşamda kendilerine amaç edindikleri davranış şekilleri karşısında yaşadıkları zorluklar ve düştükleri komik durumlar anlatılıyor.

Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, oyunda rol alan Alanya devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İsmail Başaran ve oyuncuları performanslarında dolayı kutlayarak mahkumlar tarafından işlenen su kabağı hediye edildi. Oyunda rol alan sanatçılar "Cezaevinde mahkumların önünde rol almak hem heyecanlı hem de tatlı bir duygu. İnsanları biraz olsun güldürüp eğlendirebildiysek ne mutlu bize" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Oyundan

===

Uyuşturucu tacirlerine hapis yağdı

ALANYA'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla 3'ü tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması yapıldı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Mehmet Arap H., Erdal Ç., ve Ali Osman C., avukatlarıyla birlikte katılırken, tutuksuz sanıklar Zeki A. ile Bilal C. katılmadı.

Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklardan Mehmet Arap H., mağdur olduğunu, suç işlemediğini belirterek tahliyesini istedi. Sanıklardan Erdal Ç. ise uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve bu nedenle suça karıştığını iddia etti. Sanık savunmalarının ardından mahkeme başkanı Emine Talay Yavuz, mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, sanıklar Mehmet Arap H., Erdal Ç., ve Ali Osman C.'ye 'uyuşturucu madde ticareti yapmak ve temin etmek' suçlarından ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, ayrıca sanıkları 15 bin lira adli para cezası ödemeye de mahkum etti. Tutuksuz sanıklar Zeki A. ile Bilal C.'yi ise ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu sanıklara, 7 bin 500 lira adli para cezası da verildi. Sanıklardan Erdal Ç.'nin uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle 1 yıl boyunca tedaviye tabi tutulmasına, sanığın tedaviyi kabul etmemesi halinde ise cezaevine konulmasına karar verildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Makasla yaralamaya 4 yıl

ALANYA Devlet Hastanesi'nde görevli polis memuru Hüsnü Mülayim'i yüzünden makasla yaralayan 25 yaşındaki Cemil A., 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Alanya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Cemil A. hazır bulundu. Duruşmada son savunmasını yapan Cemil A., suç tarihi olan 16 Ocak 2012'de maddi sıkıntıları bulunduğunu, piyasaya borçlandığını, nişanlısında ayrıldığını ve bu nedenle bunalıma girdiğini söyledi.

İntihar etmek için denize doğru yürüdüğü sırada polislerin kedisini yakalayarak hastaneye getirdiğini anlatan Cemil A., "Kendimi kaybetmişim. Doktorlara ve görevli personele saldırmışım. Çok pişmanım, polisten özür diliyorum" dedi. Cemil A.'nın polis memuru Hüsnü Mülayim'e yönelik kasten yaralamak suçunu gerçekleştirdiğine hükmeden mahkeme heyeti, sanığı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kararla ilgili hükmün açıklanmasını geriye bırakılmasına karar verdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hüsnü Mülayim - Cemil A.

===

Kumluca'nın kaderini değiştirecek proje

KUMLUCA'da hayırseverler tarafından yaptırılacak Havva- Atilla Avcıoğlu Fen Lisesi'nin temeli 1 Nisan pazartesi günü Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla düzenlenecek törenle atılacak. Okul alanında inceleme yapan Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, hazırlıkları kontrol etti.

İncelemelerin ardından Kaymakam Işık, Belediye Başkanı Çetinkaya ve Milli Eğitim Müdürü Şahin, törenin akışı, protokol ve vatandaşların ağırlanması, ikramlar ve gösteri alanları gibi konuları değerlendirdi. Kaymakam Işık, inşa edilecek Fen Lisesi'nin gerek Kumluca'nın gerekse Batı Antalya'nın kaderini değiştirecek bir proje olduğunu söyledi.

Okulun hayırsever Avcıoğlu ailesi tarafından inşa edileceğini belirten Kaymakam Işık, "Okulun temeli Antalya valisi Ahmet Altıparmak'ın katılımıyla gerçekleştirilecek. En kısa zamanda okul binası tamamlanarak eğitim ve öğretime açılacak. Hayırseverlerin desteğiyle hizmete açılacak Fen Lisesi, bölgemiz açısından çok önemli" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: İncelemelerden

===

, - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement