Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19'uncu Altın Kulaç Yüzme Yarışmaları yapıldı.

21.05.2013 12:31

Foto: Alanyasporlu futbolcular

===

Altın kulaçlar yarıştı

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19'uncu Altın Kulaç Yüzme Yarışmaları yapıldı. Gazipaşa Belediye Deniz Tesisleri Olimpik Yüzme Havuzu'nda yapılan yarışlarda, 30 öğrenci mücadele etti. Küçük kızlar, küçük erkekler, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar ve genç erkekler olmak üzere 6 kategorideki yarışlar, ilgiyle izlendi. Yarışları Kaymakam Muhittin Pamuk ile çok sayıda vatandaş izledi. Küçük kızlarda Ece Berfin Şahin birinci, Öykü Oplazgil ikinci, Yağmur Birinci üçüncü oldu.

Küçük erkeklerde ise Berat Pişkin birinci, Savaş Ergin ikinci, Kağan Değirmenci üçüncü sırada yer aldı. Yıldız kızlarda İrem Ertürk birinci, Zehra Eroğul ikinci, Sinem Aydın üçüncülüğü elde ederken, yıldız erkeklerde ise Ömercan Çelikel birinci, Hasan Arslan ikinci, Tunahan Toksöz ise üçüncü oldu. Genç kızlar kategorisinde de Nehir Yılmaz birinci, Bahar Özalp ikinci, Yağmur Yıldız üçüncülüğü kazandı. Genç erkeklerde ise Zeki Hanedar birinci, Abdulkadir Aladağ ikinci ve Erdoğan Berk de üçüncü sırada yer aldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Pamuk ve daire amirleri verdi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Yüzme yarışması ve ödül töreni

===

Nemutlu Turnuvası sona erdi

TÜRKİYE Golf Federasyonu'nun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle her yıl düzenlediği Geleneksel Gençler Golf Turnuvası sona erdi. Bu turnuvaya, talihsiz bir kaza sonucu hayatını kaybeden kayak milli takımı sporcusu Aslı Nemutlu'nun adı verildi. Aslı Nemutlu Türkiye Gençler Şampiyonası'nda bu yıl 66 sporcu mücadele etti.

Bayanlarda Klassis Golf Kulübü sporcusu Sena Ersoy 140 vuruş sayısı ile birinci oldu. Erkeklerde ise National Golf Kulübü sporcusu Mutlu Güner 153 vuruş sayısı ile birincilik sevinci yaşadı. Her iki sporcu da ödülünü, Aslı Nemutlu'nun babası Metin Nemutlu'nun elinden aldı.

KAYMAKAMLIK KUPASI

National Golf Club'da bu yıl ilki düzenlenen Kaymakamlık Kupası Junior Golf Turnuvası da sona erdi. Büyük mücadeleye sahne olan turnuvaya 70'in üzerinde minik golfçü katıldı. 1 gün süren turnuva sonunda dereceye girenlere kupa ve madalya verildi. Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, "Türk golfü gün geçtikçe gelişiyor. Amacımız, gençlerimize bu tür turnuvalarda destek olmaktır" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Turnuva fotoları

=================================

AMATÖR KÜMEDE HAFTANIN PANORAMASI

=================================

HAZIRLAYAN: SÜLEYMAN EKİN

=========================

Özerspor, Türkiye'nin en iyi 4 kulübü arasına girmeyi başladı

Şampiyonluğa ramak kaldı

TÜRKİYE Şampiyonası 1. Kademe Maçları'nı grup lideri olarak tamamlayan ve ülkenin en iyi 18 takımından biri olarak Konya'ya giden Özerspor U14 takımı, burada oynadığı tüm maçları kazanarak Türkiye Finalleri'ne kalmayı başardı. Konya'da ilk gün Afyon Demirspor'u 4-1, ikinci gün Mersin Akdeniz Belediyespor'u 2-1, üçüncü gün ise Mersin Çiftlikköy Adonisspor'u 1-0 yenerek Türkiye'nin en iyi 4 takımı arasına kalmayı başaran Özerspor'u, Konya dönüşünde sporcu aileleri ve antrenörler karşıladı.

SPOR KAMUOYUNA SİTEM

Önümüzdeki günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanacak bir tarihte ve yerde Türkiye Şampiyonu olmak için sahaya çıkacak olan Özerspor'un muhtemel rakiplerinden biri de 1461 Trabzonspor. Balıkesir ve Malatya Grubu'ndan çıkacak takımlar ise bu hafta sonu yapılacak maçlar sonunda kesinlik kazanacak. Teknik sorumlu Atilla Demir ve antrenör Bülent Erdoğan'a elde edilen başarıdan dolayı teşekkür eden Kulüp Başkanı Özer Doğan, spor kamuoyuna da sitem etti.

SEDAT KARABÜK'E TEŞEKKÜR

Birinci ve İkinci Kademe Maçları'na giderken ve dönerken kendilerini sadece Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Antalya Şube Başkanı Şakir Filiz ile Türkiye Amatör Futbolcular Federasyonu Antalya Şube Başkanı Adnan İmirgi'nin aradığını belirten Özer Doğan, "Medical Park Antalyaspor Futbol Direktörü Sedat Karabük hocama maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz, Türkiye Şampiyonası'nda kulübümüzü değil, Antalya'yı temsil ediyoruz. Gruplarda konuşulan Antalya takımıdır, Özerspor değil" dedi. Bordo beyazlı kulübün U16 takımı da Türkiye Şampiyonası'nda mücadele ediyor.

Foto: U14 Takımı'nın gruplarda fotosu

===

Torununa antrenör oldu

ANTALYA U11 Ligi'nde mücadele eden Sancak Biçikçi Spor Kulübü'nün antrenörü İzzet Eryılmaz, aynı takımda futbol oynayan torunu 10 yaşındaki Yiğit Eryılmaz'a hocalık yapıyor. Eski profesyonel futbolculardan Ali Eryılmaz'ın oğlu olan torununu ilk kez resmi bir maça çıkaran İzzet Eryılmaz'ın heyecanı görülmeye değerdi.

1971 yılında başlayan antrenörlük serüveninde Sümerspor'u 22 yıl çalıştırdığını söyleyen İzzet Eryılmaz, daha sonra farklı kulüplerde çalıştırıcı olarak görev yaptığını belirtti. Yaşadığı duyguyu, herkesin tatması gerektiğini aktaran İzzet Eryılmaz, torununu çok sevmesine rağmen onu diğer çocuklardan ayrı tutmadığını sözlerine ekledi.

Foto: Takım fotosu ve İzzet Eryılmaz'ın torunu ile birlikte fotosu

===

İkinci Amatör'de şampiyonlar belli oldu

ANTALYA İkinci Amatör Küme, geçen hafta sonu oynanan maçlarla sona erdi. Gruplarında şampiyon olan Erdemspor, Kınıkspor ve Sidespor Birinci Amatör Küme'ye çıkan takımlar oldu. 26 Mayıs Pazar günü oynanacak play off müsabakalarında ise Manavgat Evrenseki, Yeşilköy Belediyespor, Antalya DSİ Spor ve Aspendosspor, Birinci Küme'ye çıkacak son takım olmak için mücadele edecek.

Birinci Amatör Küme'ye ilk çıkan ekip olan Erdemspor, ligin en genç takımlarından biri. Namağlup Birinci Küme'ye çıkan Erdemspor, rakip filelere 106 gol atarken, kendi kalesinde sadece 12 gol gördü. Antrenör Ömer Özel, takımın en iyilerinden olan Mehmet'in 34 golle krallık koltuğuna oturduğunu söylerken, kalecileri İlyas'ın da Galatasaray kampına katılacağını belirtti.

Foto: Erdemspor takım fotosu

===

Milli gururumuz Cafercan Aksu Amatör Küme'de

FUTBOLA Antalya Yolspor altyapısında başladıktan sonra Galatasaray'a giden ve yıldızı burada parlayan milli futbolcu Cafercan Aksu, geçen hafta sonu Amatör Küme maçlarının oynandığı Doğuyaka 100. Yıl Spor Tesisleri'ne geldi. Babası Emin Aksu ile birlikte futbola başladığı kulüp olan Yolspor'un minikaltı takımının maçını izleyen Cafercan Aksu, eski antrenörleriyle de hasret giderdi.

BONSERVİSİ ELİNDE

Antalya'nın memleketi olduğunu ve burayı hiçbir zaman unutmadığını söyleyen Cafercan Aksu, ailesinin halen burada yaşadığını belirtti. Kendisinin bu sezon Boluspor ile karşılıklı sözleşmesini feshettiğini ve bonservisinin elinde bulunduğunu hatırlatan Cafercan Aksu, görüşme halinde olduğu takımlar olduğunu da ifade etti. Cafercan Aksu, genç milli takımlar seviyesinde 98 kez ile en fazla milli olan futbolcu özelliğine de zahip.

Foto: Cafercan Aksu babası Emin Aksu ile birlikte

===

4 aydır takım arıyorlar

TÜRKİYE'de futbol oynamak için 4 ay önce Fildişi Sahilleri'nden Antalya'ya gelen 13 futbolcu, kendilerini beğenecek kulüp arıyor. Menajer Osita Otorah, yaşları 18 ile 22 arasında değişen futbolcuların Liman Mahallesi'nde iki evde konakladığını söyleyerek, her geçen gün sıkıntılarının arttığını belirtti.

AFRİKA'YA DÖNERSEK, GELEMEYİZ

İnternette kendisini menajer olarak tanıtıp, Türkiye'ye davet eden bir otel yöneticisinin sözüne inanarak Antalya'ya geldiklerini ifade eden Osita Otorah, şöyle konuştu: "Bu kişiye 7 bin dolar havale ettik. Ancak geldiğimizde bizimle ilgilenmedi. Gelmek için çok hara harcadık, Afrika'ya dönersek bir daha gelemeyiz. Bu nedenle, bizi beğenecek kulüp arıyoruz."

Foto: Futbolcuların toplu fotosu

===

Miniklerden EXPO'ya tanıtım desteği

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yeniden başlatılan U11 Ligi büyük çekişmeye sahne olurken, Futbol İl Tertip Kurulu ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Metin Bulut, ligin EXPO 2016 tanıtımına katkı sağlaması için hafta sonundaki maçlarda dev bir pankart açtı. Futbolcuların kıyafetlerinde EXPO 2016 logosunun bulunması için kulüplere tavsiyelerde bulunduklarını söyleyen Futbol İl Temsilcisi İsmail Şener, şöyle konuştu:

"2002 ve 2003 doğumlu sporculara yönelik başlatılan U11 Ligi'nin şenlik havasında geçmesi için her türlü çalışmayı yaptık. Sporcuları ve velileri yarışma zihniyetinden uzak tutup sadece spor yapmaya yönlendirmeyi amaçlayan ligde puan durumu ve skor önemli değil. Zaten bunlar da resmi olarak tutulmuyor. Ülkemizin ve ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız EXPO 2016'ya katkı sağlamak için Alaaddin Yüksel Tesisleri'ne dev bir pankart açtık."

Foto: Minik çocuklar pankartla görülüyor.

2.KÜME BÜYÜKLER LİGİ A GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Erdemspor 18 15 3 0 107 12 48

2 DSI Spor 18 11 4 3 70 29 37

3 Aspendos Spor 18 12 1 5 64 37 37

4 Akdenizspor 18 11 3 4 76 26 36

5 Telekomspor 18 10 0 8 75 34 30

6 Sakızoğluspor 18 9 1 8 65 60 28

7 Büyükköy Belediye 17 5 2 10 42 54 17

8 Trabzonlularspor 18 5 1 12 42 99 16

9 Adalyaspor 18 2 0 16 35 138 6

10 Kardelenspor 17 1 1 15 12 99 4

TOPLU SONUÇLAR

Akdenizspor-Sakızoğlu 5-2

Büyükköy-Trabzonlular 2-2

Kardelenspor_Erdem 0-11

Adalyaspor-Aspendos 4-13

DSİ Spor-Telekomspor 3-2

2.KÜME BÜYÜKLER LİGİ B GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Kınıkspor 10 8 1 1 38 11 25

2 Yeşilköy Belediye 10 7 1 2 34 12 22

3 Beymelek Belediye 10 5 0 5 17 20 15

4 Adrasanspor 10 3 0 7 16 29 9

5 Küçükköy Belediye 10 1 0 9 11 44 3

TOPLU SONUÇLAR

Yeşilköy Bld-Beymelek Bld 6-2

2.KÜME BÜYÜKLER LİGİ C GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Side Spor 12 9 0 3 41 23 27

2 Manavgat Evrenseki 12 8 1 3 59 14 25

3 Sarılar Belediye 12 5 2 5 22 43 17

4 İncekum Belediye 12 0 1 11 5 47 1

TOPLU SONUÇLAR

Sidespor-Sarılar BLD 5-6

2.KÜME U19 LİGİ A GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Telekomspor 12 9 1 2 38 27 28

2 Akdenizspor 12 8 3 1 44 13 27

3 Ormanspor 12 7 1 4 25 25 22

4 Sakızoğluspor 12 4 1 7 26 40 13

5 Kartalspor 12 3 2 7 18 24 11

6 Antalya G.Birliği 12 3 2 7 16 26 11

7 Polisgücü Spor 12 2 2 8 14 26 8

Not: Lig sona erdi.

2.KÜME U19 LİGİ B GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Antalya Kunduspor 11 10 1 0 57 12 31

2 Yeşil Kemerspor 11 9 0 2 62 14 27

3 Çallıspor 12 5 3 4 32 33 18

4 Kumluca Belediye 11 5 1 5 42 21 16

5 Trabzonlularspor 11 5 0 6 25 51 15

6 Büyükköy Belediye 11 1 2 8 21 49 5

7 Demirspor 11 0 1 10 12 71 1

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonlular-Kumluca Bld 3-0 (Hükmen)

Yeşil Kemer-Büyükköy Bld 4-2

Çallıspor-Antalya Kundu 4-4

2.KÜME U19 LİGİ C GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Mahmutlar Spor 12 9 0 2 35 17 27

2 Türkler Belediye 12 5 1 6 29 26 16

3 Konaklı Belediye 12 4 2 6 19 29 14

4 Kestel Belediye 12 3 1 7 19 30 10

TOPLU SONUÇLAR

Mahmutlar Bld-Konaklı Bld 3-1

Kestel Bld-Türkler Bld 0-1

U13 LİGİ PLAY OFF PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 MP Antalyaspor 3 3 0 0 26 2 9

2 Özer Gençlik 2 2 0 0 9 1 6

3 Meydan Gençlikspor 3 2 0 1 2 3 6

4 Alanyaspor 3 1 1 1 13 5 4

5 Akdeniz Kartalları 3 1 1 1 4 9 4

6 Çolaklıspor 3 1 0 2 6 21 3

7 Şimşekspor 2 0 0 2 1 3 0

8 Bahtılıspor 3 0 0 3 7 24 0

Takımlar O G B M A Y P

1 Tedaşspor 3 3 0 0 6 0 9

2 DSİ Spor 3 2 0 1 13 3 6

3 Özel İdarespor 2 2 0 0 8 2 6

4 Oba Belediyespor 3 2 0 1 8 4 6

5 Manavgat Belediye 2 2 0 0 7 3 6

6 Antalya Kundu 3 0 0 3 1 9 0

7 Mavikent Belediye 3 0 0 3 2 11 0

8 Demre Belediyespor 3 0 0 3 2 15 0

TOPLU SONUÇLAR

Manavgat Bld-Antalya Kundu 3-1

Akd.Kartalları-Antalyaspor 0-6

Bahtılıspor-Çolaklıspor 3-5

Demre Bld-Oba Bld 0-3 (Hükmen)

Meydan Gençlik-Alanyaspor 1-0

TEDAŞspor-DSİ Spor 1-0

Mavikent Bld-Özel İdare 2-6 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement