Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.ANTALYA'nın merkez Konyaaltı İlçesi'nde otopark olarak kullanılan boş bir arsada park halindeki otomobilde yangın çıktı.

14.11.2012 15:36

Foto: Yöresel ürün fotoları

===

Park halindeki otomobil yandı

ANTALYA'nın merkez Konyaaltı İlçesi'nde otopark olarak kullanılan boş bir arsada park halindeki otomobilde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın yanındaki bir başka otomobile de sıçradı. Olay merkez Konyaaltı İlçesi Gürsu Mahallesi 371 Sokak'taki otopark olarak kullanılan boş arsada meydana geldi. Ömer Fikret Özgüven'e ait 07 AAF 11 plakalı otomobil henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek yine yan tarafta park halinde bulunan 34 GB 7107 plakalı otomobile de sıçradı.

Her iki otomobil alev alev yanarken, vatandaşlar patlama riskine karşı araçlara yaklaşamadı. Bu sırada olay yerine çağırılan Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Araçlardan biri tamamen kullanılamaz hale geldi. Diğer otomobilde ise büyük hasar oluştu. İtfaiye yangının çıkış nedenini araştırıyor. Yangın bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendi.

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yangından

===

Sendikaların promosyon başarısı

KONYAALTI İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Başbakanlık tarafından memurların maaş aldıkları bankalardan alınacak promosyonla ilgili genelgesini yok sayarak oluşturduğu komisyon ile bankalarla anlaşması, 3 sendikayı bir araya getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bankalarla yaptığı anlaşmayı sendikaların direnişiyle geri çektiğini açıklaması, ortak basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu.

Birlikte hareket eden Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Antalya şube başkanları açıklama yaptı. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez ve Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Seçme, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün genelgeye uymayarak rasgele bir komisyon oluşturduğunu ifade ettikleri ortak açıklamada şunları kaydetti:

"Okullar için ayrı ayrı yapılması gereken sözleşmeler bütün ilçeyi kapsayacak şekilde yapılarak eğitimciler mağdur edilmiştir. Sendikalar olarak müdür beyi ziyaret ettik, ancak taleplerimiz ciddiye alınmadı. Biz de üyelerimizden bankalardan hesaplarını çekmesini istedik. Bu gelişme üzerine Müdürlük promosyon anlaşmasını iptal ettiğini açıkladı. Bu başarımızı da sizinle paylaşıyoruz."

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık ise diğer sendika başkanlarının Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kurduğu komisyonlarda bulunduğunu ve anlaşmalara imza attığını iddia etti. Kendi sendikasının hiçbir anlaşmanın altında imzası olmadığını söyleyen Balık, "Her ne olursa olsun 3 sendikanın bir araya gelerek bu hukuksuzluğa direnmesi ve başarı elde etmesi bizi mutlu etmiştir. Birliğin gücü de bu şekilde gösterilmiş oldu" dedi.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Açıklamadan genel görüntüler ile başkanların açıklama fotoları

===

Emekçiye sürgün vatandaşa zulüm

Tüm-Bel-Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, mecliste yasalaşan Büyükşehir Kanunu'nun kamu emekçilerine sürgün ve baskınların önünü iyice açacağını söyledi.

TÜM Belediye ve ­Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası(Tüm-Bel-Sen) Antalya Şubesi'ne üye bir grup, 'Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' hakkında basın açıklaması yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde bulunan işyeri temsilciliği önünde yapılan açıklamada konuşan Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, "Bu kanun ile zaten cılız olan temsili demokrasiye bir darbe daha indirilirken, kırsalın yağmalanması, kamu hizmetlerinin piyasalaşması yanında, birilerine başkanlık sistemini getirirken, kamu emekçilerine sürgün ve baskınların önü iyice açılmaktadırö dedi.

Bu kanunla yerel yönetimlerin sayısının azaldığını, merkezi otoritenin daha da güçlendiğini ifade eden İlhan Karakurt, "Bu kanun ile mevcut 16 büyükşehir belediyesinin sorunları çözülmeden 13 yeni büyükşehir belediyesi kurulması daha da büyük sorunları beraberinde getirecektir. Demokrasinin ruhuna fatiha okuyan bu yasa merkezi iktidara 'hünkar-padişah' yetkisi vermektedirö diye konuştu.

EMEKÇİLERİN İŞ GÜVENCESİ ORTADAN KALDIRILIYOR

Ak Parti hükümetinin bu yasa ile kapanan belediye ve il özel idaresindeki işçi ve memurlara sürgün ve Ankara yolunu gösterdiğini dile getiren Karakurt, şöyle dedi: "İhtiyaç fazlası personeli belirleme hakkı valinin başkanlığındaki komisyona verilmektedir. Bu komisyonda işkolunda örgütlü sendikalara yer verilmemektedir. İhtiyaç fazlası personelin kurumun hangi biriminde çalışacağı kararı valiliğe ya da başka bir il ve kurumda görevlendirmek üzere Devlet Personel Başkanlığı'na bırakılmaktadır. Böylece, bu komisyon gerek fazlalık tespitinde gerekse de nerede görevlendirilecekleri konusunda siyasi davranacak, baskı, sürgün ve tehditlerle kamu emekçilerinin sendikal ve siyasi tercihlerine müdahalenin yolu açılacaktır. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma, performansa göre ücret gibi kamu emekçilerinin iş güvencelerini ortadan kaldıracak olan uygulamaya bu yasa ile başlanacağı aşikardır.ö

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden genel, İlhan Karakurt portre - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement