Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.CHP Finike İlçe Teşkilatı, Finike Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi'nde balıkçılarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

13.12.2012 16:54

Foto: Toplantı fotosu

===

Yapay resif projesi tehlikede

CHP Finike İlçe Teşkilatı, Finike Su Ürünleri Balıkçılar Kooperatifi'nde balıkçılarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Toplantıya, CHP İlçe Başkanı Reşat Eker, CHP'li belediye meclis üyesi Özgür Akınay, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Güler ve balıkçılar katıldı. Balıkçıların sorunlarını dinlemek için toplantıyı düzenlediklerini belirten Başkan Eker, bölgede balıkçılığın gelişmesi için trolle avlanmayı önlemek için yapılacak yapay resif projelerini önemsediklerini kaydetti.

İl Genel Meclisi'nin 2012 yılı yatırımları arasında yapay resif için 250 bin lira ödenek ayrıldığını anlatan Başkan Eker, ancak İl Özel İdaresi'nin halen bu ödeneği onaylamadığını söyledi. Yapay resif ihalesinin de yapılmadığını belirten Başkan Eker, "İl Genel Meclisi yapay resif yapımı için 2012 yılı içerisinde 250 bin TL ödenek ayırdı. Ancak, resiflerin yapımı ve denize atımı için gerekli ihale izni İl Özel İdaresi'nde beklemektedir" dedi.

Yapay resif ihalesinin yılsonuna kadar yapılması gerektiğini savunan Başkan Eker, "İlgili Bakanlıktan proje onaylandı. İhale yapılmadığı takdirde proje iptal olacak ve ayrılan 250 bin TL yanacaktır. Yapay resif projesi 2013 yılı yatırım planı içinde yer almamaktadır" dedi. Balıkçılara ve balıkçı kooperatifine büyük iş düştüğünü dile getiren Eker, yapay resif ihalesinin biran önce yapılması için ilgililere seslendiklerine dikkat çekti.

PROJEYİ İSTİYORUZ

Daha sonra balıkçıların gündeme getirdikleri sorunları dinleyen CHP İlçe Teşkilatı, kendilerine ulaştırılan tüm sorunların takipçisi olacaklarını, ilgili yerlere bildireceklerini söyledi. Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İbrahim Güler ise yapay resifle ilgili projeyi balıkçıların istemediği yönünde söylentiler duyduklarını, bunun gerçek olmadığını kaydetti. Konuyla ilgili kaymakamlığa başvuru yapacaklarını da dile getiren Güler, balıkçılar için bu projenin faydalı olacağına inandığını söyledi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

DÖSİAD, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aşağıoba Köyü sakinleriyle bir araya geldi

Gencer: Her kesime duyarlıyız

DÖŞEMEALTI Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD), sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aşağıoba Köyü sakinleriyle bir araya geldi. DÖSİAD Yönetim Kurulu ve üyelerinin katıldığı kahvaltıda konuşan dernek başkanı Gültekin Gencer, sadece iş dünyasıyla değil, DÖSİAD'ın konuşlandığı Döşemealtı ve çevre köylerle tanışıp kaynaşmayı, iletişimi çok önemsediklerini söyledi.

DÖSİAD'ın başarısının birlik ve dayanışma olduğunu vurgulayan Gencer, Döşemealtı'nın sosyal, ticari ve ekonomik yönden gelişmesine katkıda bulunacak her türlü projeye açık olduklarını, sadece iş dünyasına değil başta Döşemealtı olmak üzere her kesime duyarlı olduklarının altını çizdi.

Teke Yöresi Derneği Başkanı Kahraman Köktürk ise 'Yeni Antalya' olarak nitelendirdikleri Döşemealtı'nı tanıtan, ilçenin marka değerini yükselten her kurum ve kuruluşla dayanışma içinde çalışmak istediklerini belirtti. Köktürk, "Döşemealtı'nı tanıtmaya çalışan herkesle işbirliğine hazırız. Bu misyonu 2.5 yıldır yaptığı başarılı çalışmalarla yerine getiren DÖSİAD üyeleriyle bir araya gelmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Kahvaltının ardından Aşağıoba Anaokulu'na giden DÖSİAD üyeleri, anaokulunda incelemelerde bulundu. DÖSİAD üyelerine anaokulunun eksikleri olduğunu belirten Aşağıoba Kooperatifi Başkanı Cennet Ekim, dernek üyelerinden anaokulunun eksiklerini giderme sözü aldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Kadın halleri iki oyunla sahnede

ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), toplumsal yaşamda kadın üzerindeki ataerkil yapının trajik durumunu komediyle eleştirdiği, 'Pişti' ve 'Ruhlar Gelirse' adlı iki farklı oyununu seyirciyle buluşturacak. Ruhlar Gelirse' adlı oyun yarın (Cumartesi) saat 15.00'de ve saat 20.00'de sahnelenecek. Bir kahvehaneyi sahneye taşıyarak erkek egemen kültürün eleştirisini yapan 'Pişti' adlı müzikli komedi oyunu ise 19 Aralık Çaşamba günü saat 20.00'de seyirciyle buluşturacak. ADT, her iki oyunu da Haşim İşcan Kültür Merkezi Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sahneleyecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ruhlar Gelirse oyunundan foto

===

Yerli malı haftasını kutladılar

ÖZEL AKEV İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri '"Yerli Malı Haftası' kapsamında renkli bir etkinlik düzenledi. Yerli mallarının özendirildiği programda öğrenciler, sahnede birbirinden güzel görüntüler oluşturdu. Sınıf öğretmenleri Muzaffer Ayaz ve Yasemin Çakmak'ın organize ettiği programa çok sayıda öğrenci katıldı.

Ülkemizde üretilen birbirinden değerli besin maddelerinin önemine dikkati çekmeyi hedefleyen öğrenciler, sebze ve meyve kostümleri giyip dramatizasyon yaptı. Dans ve müzik eşliğinde yerli malı

haftasını kutlayan öğrencilerin aileleri de gösteriyi izledi. Konunun hassasiyeti miniklerin dünyasından gözler önüne serilirken diğer öğrenciler de gösteriyi ilgiyle izledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Gösteriden foto

===

İmamlara yabancı dil kursu

MANAVGAT İlçe Müftülüğü ile Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün işbirliğinde 'Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil Projesi' hazırlandı. Proje kapsamın ilçedeki tüm imam ve din görevlileri için dil kursu açılacak. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu projeyi tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıya İlçe Müftü Vekili Osman Öztürk de katıldı.

Manavgat'a yılda 4 milyon turist geldiğini hatırlatan Kaymakam Bulgurlu, ilçeyi ziyaret eden turistlere daha etkin hizmet verebilmek ve kültürel değerleri daha iyi tanıtabilmek amacıyla projenin hazırlandığını söyledi. İlk aşamada turistlerin daha çok ziyaret ettiği 25 caminin görevlisine dil kursu verileceğini anlatan Kaymakam Bulgurlu, 2 yıl sürecek proje kapsamında ilçedeki 240 müftülük personelinin tamamına dil kursu verileceğini işaret etti.

Almanca, İngilizce ver Rusça dillerinde verilecek kursların 3 aşamadan oluşacağını da aktaran Kaymakam Bulgurlu, her dil programının 360 saat süreceğini söyledi. Kaymakam Bulgurlu, "Camilerimize gelen turistler İslam dini, kültürü hakkında bilgi edinmek istiyor. Bu nedenle projemiz, ilçeye gelen yabancı turistler, özellikle camilerimizi ziyaret edenler kendi ana dillerinde İslam dinini hakkında bilgi alacak" diye konuştu.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement