Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.Meclisten genel, Başkan Evcilmen portre.

03.05.2013 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Meclisten genel, Başkan Evcilmen portre.

===

Antalyalı dar gelirlilere TOKİ'den 1+1 konut

ANTALYA'nın merkez Kepez İlçesi sınırları içerisinde Sütçüler Mahallesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı TOKİ işbirliğinde yürütülen sosyal konut projesi kapsamında yaptırılan 384 konut maliyet tutarları üzerinden, uygun ödeme koşullarıyla taksitli olarak satışa sunulacak. Konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet edenler başvurularını şahsen 31 Mayıs'a dek başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Antalya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na Cumhuriyet Mahallesi 663 Sokak 63 numaradaki binasına başvurabilecek.

Konutlar, 21 yaşın üzerinde olan ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak çalışmayan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alıyor veya alabilecek durumda olan, kendisiyle eşi, velayeti altındaki çocukları ve hanede yaşayan diğer kişilerin mülkiyetinde herhangi bir konut bulunmayanlara satılacak. Eşi ölmüş dul kadınlardan 21 yaş üstü olma şartı aranmayacak. Her aile adına ancak bir konut için başvuru yapılabilecek. TOKİ'den daha önce konut almış ya da konut kredisi kullanmış olanlar başvuruda bulunamayacak.

Bu konutlar için başvurular, nüfus cüzdanı fotokopisi, en az 1 yıldır Antalya'da yaşadığını gösterir ikametgah ilmühaberi, tüm aile bireylerinin TC kimlik numaraları, özürlüler için özürlü kimlik kartı fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış en az yüzde 50 özürlü olduğuna ilişkin sağlık heyet raporu ile yapılabilecek. Başvurulan satılacak konut sayısından fazla olduğu taktirde kura çekilecek. Kura, özürlüler ve diğerleri olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak. Özürlüler için konutların yüzde 10'u kadar kontenjan ayrılacak. Kurada, toplam konut sayısının arısı kadar kişi yedek listeye alınacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: TOKİ Binaları

===

*GÜNLÜ

Kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da farklı noktalarda enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazar günü 05.00-08.00 saatleri arasında Muratpaşa İlçesi Kızılarık ve Yeşildere mahallelerinin bir kısmı elektriksiz kalacak.

Aynı gün 09.00-17.00 saatleri arasındaki bir başka kesintiden ise Muratpaşa İlçesi Elmalı Mahallesi 404, 405, 444, 403 sokaklar, İsmet Paşa Caddesi ve Cengiz Toytunç Caddesi'nin bir kısmı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Öğrencilerden bilim sergisi

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Özel Toros Koleji öğrencilerinin açtığı bilim ve enstalasyon sergisi büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı'ndaki sergiyi Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celil Çoban, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, veliler, öğretmen ve öğrenciler gezdi

Serginin açılışında konuşan Özel Toros Koleji Müdürü Ahmet İlkın, "Okulumuzda öğrenim gören öğrencilerin sezon başından bu yana fen ve matematik derslerinde kullandıkları materyallerden oluşan yaklaşık 60 projeyi burada sergiledik" dedi. Serginin açılışını yapan Kaymakam Salih Işık ise devletin ve milletin gelişmesi için, bilim, sanat, spor ve araştırmada çağın ötesine geçmemiz gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından sergiyi gezen Kaymakam Işık, eserler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Sergiden

===

Finike'de 2B tapuları veriliyor

FİNİKE'de, 2B arazilerinin tapuları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu, 4 hak sahibiyle birlikte Kaymakam Mesut Yakuta'yı makamında ziyaret etti. Hak sahiplerine hayırlı olsun dileğinde bulunan Kaymakam Yakuta, "Bozulmuş ormanlık alanlardaki işgal ettiğiniz yerler kendi mülkünüz haline geldi. Çalışmalarla umarım herkes işgal ettiği yerlere kavuşur. İşgalci durumunda olan vatandaşlar makul ücret ödeyerek oturduğu araziye kavuşacak" dedi.

İlçedeki 2B arazilerine ilişkin bilgi veren Mal Müdürü Gökhan Eminoğlu ise merkez, Turunçova ve Sahilkent beldeleriyle Günçalı, Boldağ, Dağbağ, Asarönü, Yalnız, Akçaalan, Alacadağ, Yeşilköy, Yuvalı köylerinde 760 kişiyi kapsayan 517 2B arazisi bulunduğunu kaydetti. 530 kişinin arazileri almak için başvuruda bulunduğunu belirten Eminoğlu, "Başvuru yapanlara tebligat gönderilerek fiyat bildiriliyor. Tapu verilmesine uygun araziler için sonraki aşamada satış işlemi gerçekleştirilecek" dedi.

Şu ana kadar 9 kişiye tapu verildiğini anlatan Eminoğlu, 6 aylık süre içinde tüm başvuruların değerlendirileceğini söyledi. Üç kurumdan oluşan komisyonun fiyat araştırması yaptığını, konumuna göre fiyat tespiti yapılacağını belirten Eminoğlu, "Kıymet gösterilen değer üzerinden satışa uygun yerler için tarım arazisiyse ve peşin alıyorsa yüzde 40'ını, tarım arazisi değilse yüzde 56'sını ödeyerek tapu almaya hak kazanacak" dedi.

Başvuru yapmayanların haklarını kaybettiğini vurgulayan Eminoğlu, "Başvuru yapmayanlar işgalci durumunda olacak. Tapudan isimleri silinecek. Başvuru yapan herkese de satış işlemi gerçekleşemeyecek. Örneğin orman vasfını kaybetmemiş olabilir. Arkeolojik kazı alanı olabilir. Arazinin satışa uygun özellikler taşıyor olması gerekiyor. Ancak başvuru yapan ve kendi oturduğu araziyi satın almayanlara yeni bir hak tanınarak kendi yerini değil ama satışa uygun başka bir yer teklif edilebilecek" dedi.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Tapu verilirken

===

Gazipaşa'da buğday hasadı

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde buğday hasadı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hasan Aslan, kasım ayında toprakla buluşan tohumun henüz mayıs ayının ilk günleri olmasına rağmen yeterli olgunluğa ulaştığını kaydetti. İlçe genelinde 50 bin dekar alana hububat ekimi yapıldığını bildiren Aslan, "Bu alanların 7 bin 500 dekarına arpa, 38 bin dekarına buğday, 4 bin 500 dekarına ise yem bitkisi ekildi. Geçtiğimiz yıl buğdayda dekar başına 240, arpada ise 250 kilogram ürün alındı" dedi.

Bu yıl mevsim şartlarının hububat üretimine uygun seyretmesinin rekolteyi olumlu yönde etkilediğini anlatan Aslan, "Bu yıl alınan rekoltede ciddi bir artış bekliyoruz" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Buğday hasadından

===

Polise müdahale eğimi

ALANYA Emniyet Müdürlüğü, olası izinsiz gösterilere ve toplumsal olaylara zamanında ve doğru yöntemlerle etkili müdahale edilmesi amacıyla çevik kuvvet ekiplerine eğitim verdi. Atatürk Spor Salonu'nda Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Yardımcısı Okan Altat gözetiminde yapılan eğitime, Alanya Çevik Kuvvet Büro Amirliği ile hazır kuvvet polisleri katıldı. Eğitimlerde, manevra teknikleri savunma ve karşı koyma gibi konular teorik ve pratik eğit verildi. Eğitimde, senaryo gereği çevik kuvvet ekipleri, gösterici gruba müdahale ederek etkisiz hale getirdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Tatbikattan foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement