Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel mağdurlarına veterinerlik hizmeti ve sera naylonu desteği sağlıyor - Son Dakika
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel mağdurlarına veterinerlik hizmeti ve sera naylonu desteği sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel mağdurlarına veterinerlik hizmeti ve sera naylonu desteği sağlıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, selden etkilenen ilçelerde büyükbaş hayvanlara veterinerlik hizmeti ve çiftçilere sera naylonu desteği sağlıyor. Ayrıca, temizlik çalışmalarına da devam ediliyor.

17.02.2024 16:00  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, selden etkilenen ilçelerde büyükbaş hayvanlara veterinerlik hizmeti ve çiftçiye sera naylonu desteğini sürdürüyor. Ekipler, temizlik çalışmalarına da devam ediyor.

Sel mağduru vatandaşlara çorba, sıcak yemek, ekmek, su, süt ve gıda paketi dağıtımı yapan Antalya Büyükşehir ekipleri, su basan evlerde temizlik çalışmalarına devam ederken; Kepez ilçesi Güneş Mahallesi'nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelen taleplere göre vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor.

Bu çerçevede, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hasar tespit çalışmalarının ardından Aksu'da Yurtpınar, Çalkaya ve Kepez'de Düden ve Demirci mahallelerinde üreticilere sera naylonu ve gübre desteği verdi. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de yem ve saman desteği sağlandı.

Kepez ilçesine bağlı Altınova Mahallesi'nde vatandaşların selden etkilenen büyükbaş hayvanları için Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri görev yaptı. Veteriner hekimler, vatandaşların büyükbaş hayvanlarını yerinde görerek muayene etti. Sağlık sorunu olan büyükbaş hayvanlar tedavi edildi.

KULLANILMAYAN EŞYALAR ÇIKARILIYOR

Suların çekilmesiyle temizlik çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi'nin 400 kişilik temizlik ekibi mahallelerde vatandaşların evlerini temizliyor, kullanılamaz hale gelen eşyalarını tahliye ediyor, bazı evlerin yıkılan duvarlarının molozlarını da kepçe desteğiyle kaldırıyor Park ve Bahçeler ekipleri sokak ve cadde temizliğine de devam ediyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Antalya Büyükşehir Belediyesi, sel mağdurlarına veterinerlik hizmeti ve sera naylonu desteği sağlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement