Antalya'da Tekstil Fabrikasındaki "Kazan Patlaması" Davası - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Tekstil Fabrikasındaki "Kazan Patlaması" Davası

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'deki bir tekstil fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin ölmesi, 25 kişinin yaralanmasına neden olan kazan patlamasına ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

02.12.2015 12:09

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'deki bir tekstil fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin ölmesi, 25 kişinin yaralanmasına neden olan kazan patlamasına ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 6 tutuksuz sanık ile bazı müştekiler ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenilen sanıklardan, buhar kazanının imalat yetkilisi Galip Yarar, patlamanın yanlış kullanımdan kaynaklandığını iddia etti.

Kazanın 12 bar olması gereken derecesinin 230 kat fazla yani 2 bin 760 bara ulaştığını savunan Yarar, patlamanın bu nedenle yaşandığını hesap ettiklerini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde, 19 Kasım 2014 tarihinde, tekstil yıkama fabrikasındaki buhar kazanının patlaması sonucu 5 işçi hayatını kaybetmiş, 25 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Tekstil Fabrikasındaki 'Kazan Patlaması' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement