Antalya'da Uzak İlçelere Yapılan Görevlendirmeler - Son Dakika
Yerel

Antalya'da Uzak İlçelere Yapılan Görevlendirmeler

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli bazı çalışanların kent merkezinden uzak ilçelere görevlendirilmesiyle ilgili ikinci kez Bölge İdare Mahkemesine başvurduklarını bildirdi.

24.06.2015 13:24

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli bazı çalışanların kent merkezinden uzak ilçelere görevlendirilmesiyle ilgili ikinci kez Bölge İdare Mahkemesine başvurduklarını bildirdi.

Antalya adliye binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Karakurt, Antalya Büyükşehir Belediyesinde görevli bazı çalışanların Akseki, İbradı, Gündoğmuş, Demre ve Kaş ilçelerine tayin edilme kararının mahkeme tarafından iptal edildiği ancak Büyükşehir Belediyesinin kararı uygulamadığını öne sürdü.

Büyükşehir Belediyesinde 82 personelin atama adı altında yaşadığı kent merkezinden tayin olduğu ilçelere kalıcı yerleştirmek zorunda bırakıldığını öne süren Karakurt, "Tayinler usulsüz, keyfi ve siyasi gerekçelerle yapıldı. Bu yapılırken yasa ve uluslararası hukuktan doğan en doğal insan haklarını bile askıya alındı. Kutsal sayılan aileye saygı ve bütünlüğü yok sayıldı" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin tayinleri "görevlendirme" adı altında uyguladığını ifade eden Karakurt, şöyle konuştu:

"Mahkemeler bu uygulamayı hukuka, kamu yararına, hizmetin gereklerine aykırı olarak İptal etti. Büyükşehir Belediyesi şimdi mahkemeleri ve verdikleri kararları yok sayarak, aynı işlemi bu sefer adını değiştirerek yeniden uygulamaya geçti. Bu, açıkçası mahkemelerin varlığına ve verdikleri kararlara karşı bir tahammülsüzlük yanında hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Büyükşehir Belediyesinin mahkeme kararını uygulamaması üzerine bir kez daha Bölge İdare Mahkemesine başvurduk."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'da Uzak İlçelere Yapılan Görevlendirmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement