Antik Akdeniz Limanlar Regattası, Yatçıları Kuşadası'nda Buluşturuyor - Son Dakika
Yerel

Antik Akdeniz Limanlar Regattası, Yatçıları Kuşadası'nda Buluşturuyor

Antik Akdeniz Limanlar Regattası, Yatçıları Kuşadası\'nda Buluşturuyor

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü'nün (EAYK) öncülüğünde 2-9 Eylül tarihleri arasında Antik Akdeniz Limanları Regattası (MEDPORTS) düzenlendi.

01.09.2012 14:31

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü'nün (EAYK) öncülüğünde 2-9 Eylül tarihleri arasında Antik Akdeniz Limanları Regattası (MEDPORTS) düzenlendi. Kuşadası Yat Kulübünün de içinde yer aldığı organizasyonda yatçılar sırasıyla Sığacık, Kuşadası, Didim, Samos ve Sığacık rotasını izleyecekler.

"Antik Limanlar Regatta'sının amacı deniz severlere antik limanlarımızı tanıtmak; yatçılar arasında dostluk ve işbirliğini sağlayarak farklı hava koşulları altında seyir tecrübelerini arttırmaktır" diyen Medports Komodor'u ve EAYK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar AKÇAY "Regattamızın konsepti, adından da anlaşılacağı üzere, antik limanlar. Yaşadığımız bölgenin binlerce yıl önceki medeniyetlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz. Bu Regatta ile sadece rotamız üzerindeki şehirlere ve marinalara değil aynı zamanda Teos antik kenti ve limanı ile Dionysos tapınağına, Efes' e ve Artemis tapınağı'na, Apollon tapınağı ve Medusa'ya, Pisagor ve Hera' ya yolculuk ediyoruz" dedi.

2 Eylül sabahı Sığacık'tan yola çıkacak olan yatçılar, aynı günün akşamında Kuşadası Setur Marina'ya ulaşacaklar. 3 Eylül'de Kuşadası ve çevresindeki ören yerlerini ziyaretin ardından, 4 Eylül sabahı Didim'e hareket edecekler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antik Akdeniz Limanlar Regattası, Yatçıları Kuşadası'nda Buluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement