Antrenörlere 'Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi' Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Antrenörlere 'Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi' Anlatıldı

Antrenörlere \'Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi\' Anlatıldı

Aydınlı antrenörlere, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği( TÜFAD) Aydın Şube Başkanı ve UEFA Pro Lisans TÜFAD Eğitim Kurulu üyesi Tevfik Ata Tekin tarafından ‘Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi’ konulu panel düzenlendi.

12.03.2014 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydınlı antrenörlere, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği( TÜFAD) Aydın Şube Başkanı ve UEFA Pro Lisans TÜFAD Eğitim Kurulu üyesi Tevfik Ata Tekin tarafından 'Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi' konulu panel düzenlendi.

Kenan Korkmaz Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen panele Aydınlı antrenörler büyük ilgi gösterirken, salonda oturacak yer kalmadı. Panele Aydınspor 1923 altyapı sorumlusu Kaya Özcan ile Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Hasip Arıkan'da katıldı.

Panelde konuşan TÜFAD Aydın Şube Başkanı Tevfik Ata Tekin, Aydın'ın futbolcu fabrikası olduğunu kaydetti. Aydın'dan, yeni Ali Akdenizler, Osman Özköylüler ve Oğuzhan Kayarlar yetişebileceğine dikkat çeken Tekin, "Bilgi paylaşarak değerlenir. Bizim için bilginin paylaşımı çok önemli. Her zaman birlikte olmalıyız. Bu tür, toplantı-seminer ve panellerin sayısını arttırmalıyız"dedi.

Altyapının büyük futbol endüstrisinde en önemli etken olduğuna dikkat çeken Tekin, "Futbol büyük bir rant içeriyor. Antrenörün görevi oyuncularını iyi yönetmektir. Oyuncularda istediği davranış değişikliğini yaratarak başarıya ulaşması hedefidir. Böylece futboldaki ranttan payını alabilir"diye konuştu.

CERRAH DİKKATİ VE ÖZENİ

Antrenörlerin ilk olarak başarıya ulaşmadaki yöntemini belirlemesi gerektiğinin altını çizen Tekin,"Geleneksel yöntemi mi, ya da modern yöntemi mi benimseyeceğiniz önemli. Altyapıda en önemli unsur oyuncuların kondisyonel gelişimini sağlamaktır. Burada, antrenörler bir cerrahın bıçağı kullanmasında gösterdiği özeni ve dikkati sergilemelidir. Yoksa elimizdeki değerleri, cerrahın hastasını kaybettiği gibi kaybederiz" ifadelerini kullandı.

Tekin, panelin sonunda katılımcı antrenörlere teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antrenörlere 'Futbolcu Eğitimi ve Öğretimi' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement