Araç'ta Yanan 33 Hektarlık Alan Yeşillendirildi - Son Dakika
Yerel

Araç'ta Yanan 33 Hektarlık Alan Yeşillendirildi

Kastamonu'nun Araç ilçesinde yanan 33 hektarlık alan yeniden yeşillendirildi.

15.12.2012 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'nun Araç ilçesinde yanan 33 hektarlık alan yeniden yeşillendirildi.

Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ağaçlandırma sahasında düzenlenen törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Araç Kaymakamı Fatih Görmüş, Araç Belediye Başkanı Mustafa Ayanoğlu, Araç İlçe Emniyet Müdürü Murat Üstündağ, Araç Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Kadir Arslan, Araç İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Şık, Araç Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Korhan Enez, Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu, şube ve işletme müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, törende yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün bir eksiğimizi gidermek için buradayız. Yangında zarar gören 33 hektarlık alanı yılı bitmeden fidanla, ağaçla, ormanla buluşturmak için buradayız. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın böyle bir politikası var. Kastamonu olarak orman yangınlarından çok etkilenen bir il olmasak da diğer illerde çıkan orman yangınları bizim de canımızı yakıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız da zarar gören bu alanları hızla ağaçlandırarak eski haline dönüştürmek istiyor. Bunu da yıl bitmeden gerçekleştirmek istiyor."

Ormanların ekonomiye, sağlığa, çevreye çok önemli katkıları bulunduğunu belirten Bektaş, "Ormanlarımızın Kastamonu ekonomisine yaptığı katkı aşağı yukarı çeyrek milyon dolar. Umarız yeni yangınlarla karşılaşmayız. Umarız ormanlarımıza sağladığımız katkıyı çok daha yüksek ileri boyutlara ulaştırırız" diye konuştu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin de 18 Nisan 2012 tarihinde çıkan yangında yanan alanı aynı yıl içerisinde yeşertmek hedefiyle yola çıktıklarını bildirdi.

Araç Kaymakamı Fatih Görmüş ise düzenlenen törenin orman yangınlarının sonuçlarını anlatabilmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Ormanlarımızı koruyabilmenin önemini vurgulamak ve ormancılık faaliyetlerine bir nebze katkı sağlayabilmek amacıyla düzenledik. Umarım amacımıza ulaşırız."

Muhabir: Esra Karamuk

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Araç'ta Yanan 33 Hektarlık Alan Yeşillendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement