Ardahan'da Satranç Aday Hakemlik Kursu Açılacak - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Satranç Aday Hakemlik Kursu Açılacak

Ardahan\'da Satranç Aday Hakemlik Kursu Açılacak

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Ardahan Anadolu lisesi çok amaçlı spor salonunda satranç aday hakemlik kursu açılacak.

03.09.2013 09:48  Güncelleme: 11:00

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, Ardahan Anadolu lisesi çok amaçlı spor salonunda satranç aday hakemlik kursu açılacak.

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, yaptığı açıklamada, Ardahan'da yeterli sayıda hakem yetiştirmek istediklerini belirterek, "Satranç özellikle çocukların sosyal ve kişisel gelişimlerine, ayrıca okul başarılarına önemli katkılar sağlamaktadır. Bu nedenle satranç sporunu yaygınlaştırmak için federasyon tüm imkanlarını seferber etmektedir." dedi.

Dereci, sporcu ve antrenör sayısına göre ilde aktif hakem sayısının yetersiz olduğunu, bu nedenle aday hakem kursu düzenlemeye karar verdiklerini kaydederek, "Bu kursa en az lise veya dengi okul mezunu olup 21 yaşından gün almış olan tüm vatandaşlarımız katılabilir. Kursu başarıyla tamamlayan aday hakemlerimizi yapacağımız turnuvalarda görevlendireceğiz." şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Satranç Aday Hakemlik Kursu Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement