Ardahan Totuk, CHP'nin Bayındır Aday Adayı - Son Dakika
Yerel

Ardahan Totuk, CHP'nin Bayındır Aday Adayı

Ardahan Totuk, CHP\'nin Bayındır Aday Adayı

İzmir Vali Yardımcılığı'ndan Çorum'a tayini çıkınca emekliliğini isteyen Ardahan Totuk, memleketi Bayındır'dan CHP Belediye Başkan aday adaylığına soyundu.

04.11.2013 16:02

İzmir Vali Yardımcılığı'ndan Çorum'a tayini çıkınca emekliliğini isteyen Ardahan Totuk, memleketi Bayındır'dan CHP Belediye Başkan aday adaylığına soyundu. Bayındır'a giderek İlçe Başkanlığı'na başvurusunu yapan Totuk, adeta aday gibi karşılandı. Aile fertleri ile birlikte davul-zurna eşliğinde Bayındır Caddeleri'nde tur atan Totuk, "Bayındır'ın makus talihini değiştireceğiz" dedi.

Ardahan Totuk'un başvuru töreni Bayındır'da adeta bir şölen havasına dönüştü. İlçe Başkanlığı önünde davul-zurnalar çalarken, eşi Sevgi Totuk, kızı Nilhan Çetinkaya, damadı Kürşat Çetinkaya, oğlu İsmail Seyhan Totuk ve 6 aylık torunları Sefef ve Defne'yi yanına alarak törene katılan Totuk, konuşurken eşi Sevgi hanım gözyaşlarını tutamadı.

Totuk, belediye başkan aday adaylığı dosyasını CHP İlçe Başkanı Fuat Özbuldan'a alkışlar arasında teslim ederken, İlçe Başkanı Fuat Özbuldan, "Bugün Ardahan Totuk'un devlete verdiği hizmetlerden sonra, CHP'ye olan resmi görevinin başlangıç günüdür. Türkiye'de Bayındır'da AKP baskısının arttığı bu süreçte, bize omuz veren eski emekçi, devrimci Ardahan abimiz aramıza almak CHP İlçe Örgütü'ne ayrı bir güç ve ayrı bir düşünce ve davranış biçimi katar. Birlik ve dayanışmaya en çok ihtiyaç olduğu bir süreçte, Ardahan Bey'in aramıza katılışı çok mana ifade etmektedir. Türkiye'nin ve Bayındır'ın CHP'ye ihtiyacı vardır. Ardahan Totuk abimize başarılar diliyoruz' dedi.

Davullu zurnalı kalabalık partililerin katıldığı törende konuşan Ardahan Totuk ise, "Türk milleti olarak, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde, Bayındır'da belediye başkanı aday adayı oluyorum. Bütün aday adayları benim yol arkadaşımdır. Aday adayları birbirlerine rakip değildir, bir ekiptir. Biz çalışma ekibiyiz. Atatürk bize kadın haklarını, uluslaşmayı ve Türk olmakla Türklüğümüzle gurur duymayı öğretti. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız." dedi.

"Bayındır'ın en büyük sorunu dışarıya göç vermesidir." diyen Totuk, "İlçemizin bu maküs talihini değiştireceğiz. Bayındır dışarıdan göç alacak, cazibe merkezi olacaktır. Biz ekip olarak, yol arkadaşlarımızla beraber öncelikle konut sorunun çözmek için alt yapılı, temiz, ucuz arsalar üreteceğiz. Bayındır'da sağlıklı konutlar olacak. Bayındır'a doğalgaz gelecek. Bu sayede sanayi gelişecek ve işsizlik sorunun çözümüne de büyük katkı sağlayacaktır. Bayındır'ın en önemli geçim kaynağı tarım ve hayvancılık, bunu belediye olarak destekleyeceğiz. Tarımda hayvancılıkta birlikler kuracağız, üreticinin yüzünü güldüreceğiz. Çiçekçilik de Bayındır'ın gülen yüzüdür. Bunu destekleyeceğiz. Ayrıca Bayındır kaplıcalarıyla yaylalarıyla bir turizm şehridir. Kaplıca turizmini en iyi şekilde burada gerçekleştireceğiz. Sağlık turizmini getireceğiz. Bunun için işadamlarını, yatırımcıları ilçemize çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Erez'le görüştüğünü, Bayındır'a bir LÖSEV hastanesi ve hasta çocukların ve anne babalarının rehabilitasyon merkezi yapmalarını istediğini kaydeden Totuk, "Mahalle ve köy muhtarları benim belediye başkan yardımcılarım olacaktır. Köy gayrimenkullerini köylülerimizle birlikte konuşarak değerlendireceğiz, onların isteği dışında hiçbir şekilde kullanılmayacaktır. Biz vatandaşlarımızla omuz omuza olacağız, kapımız her zaman vatandaşa açık olacaktır. Biz Bayındır'ın belediye başkanı olacağız. Partinin belediye başkanı olmayacağız. Herkese eşit ve adil olacağız. Doğruluk dürüstlük bizim temel ilkemizdir." diye konuştu.

Partideki törenden sonra, kalabalık bir grupla davul zurna eşliğinde caddeleri dolaşan Totuk'a ilgi büyüktü. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan Totuk, CHP'nin Bayındır Aday Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement