Armutçuk'taki Grizu Faciasının 29. Yıl Dönümü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Armutçuk'taki Grizu Faciasının 29. Yıl Dönümü

06.03.2012 15:40

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 7 Mart 1983'de meydana gelen grizu faciasının 29.yıl dönümünde mesaj yayımladı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğünde 7 Mart 1983'de meydana gelen grizu faciasının 29. yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Candan, mesajında, Zonguldak'ın maden ve madencilerle özdeşleşmiş bir kent olduğunu belirtti. Maden kazalarının herkesi derin üzüntülere boğduğunu anlatan Candan, şunları kaydetti:

"Bu kazaların en büyüklerinden biri olan ve 7 Mart 1983'de TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında 103 madencimiz hayatını kaybetmişti. Bu üzücü kazanın 29. yılında hayatlarını kaybeden madenci şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, ülkemizin böyle üzücü kazaları tekrar yaşamamasını dilerim."

- ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Armutçuk'taki Grizu Faciasının 29. Yıl Dönümü - Son Dakika


Advertisement