Arü'de "Kutlu Doğum Haftası" Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Arü'de "Kutlu Doğum Haftası" Kutlandı

Arü\'de "Kutlu Doğum Haftası" Kutlandı

“Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübü tarafından “O’nun (s.a.v.) İçin Gönlümüzden Geldiğince” isimli program düzenlendi.

09.04.2014 15:55

"Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Genç Gelecek Kulübü tarafından "O'nun (s.a.v.) İçin Gönlümüzden Geldiğince" isimli program düzenlendi. Program, ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu'nda 8 Nisan 2014 Salı günü gerçekleştirildi. Saat 19.00'dan itibaren başlayan programa Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, ARÜ'lü akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Ardahan İl Müftüsü Aytekin Yılmaz yaptı. ARÜ'lü öğrencilerin organize ettiği söz konusu program sebebiyle mutluluğunu ve memnuniyetini paylaşan Yılmaz, Hz. Muhammet ile ilgili çeşitli şiirleri paylaştı. Konuşmasına alıntılar yaparak devam eden Yılmaz, "Bahçeye girmiştim. Bütün gülleri açılmış gördüm. Gül bahçesinden bana Muhammet Aleysselam'ın kokusu geldi. Güneş O'nun yüzünü, gece saçlarını tasvir eder. Bütün Kur-an surelerinden bana Muhammed'in kokusu gelir. Diyor Molla Cami." dedi.

Gül motifi ile Peygamberimizin özdeşleştiğini de belirten Yılmaz, "Gül motifi tasavvufta ve edebiyatta Peygamber Efendimizin simgesi olarak kullanılır. Bundan dolayı Anadolu'da kız çocuklarına sevdiklerinden dolayı erkek ismi yerine o kadar güzel bir benzetme ile gül ekleyerek 'Gül', 'Güllü', 'Güldane', 'Gülser', 'Güleser' veya 'Gülseren' isimleri vererek kızını severken peygamberini de sevdiğini ifade ediyor." diye konuştu.

Yılmaz'ın konuşmasının ardından program okunan şiirler ve yaşanmış hikayelerin kısa anlatımlarıyla devam etti. Program, Genç Gelecek Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Cihan Yılmaz'ın katılımcılara ve kulüp üyesi öğrencilere teşekkür etmesi ile sona erdi. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arü'de 'Kutlu Doğum Haftası' Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement