Aşağı Kuzfındık'ta Sulama Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Aşağı Kuzfındık'ta Sulama Sezonu Açıldı

Aşağı Kuzfındık\'ta Sulama Sezonu Açıldı

Aşağı Kuzfındık Sulama Şebekesi'ne ilk su verilerek Sulama Sezonu başlatıldı.

05.06.2012 15:01

Aşağı Kuzfındık Sulama Şebekesi'ne ilk su verilerek Sulama Sezonu başlatıldı.

Törene Vali Kadir Koçdemir, AK Parti Milletvekili Salih Koca, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Odunpazarı Kaymakamı Suat İlhan, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Feyzullah Günal, İnönü Kaymakamı Memiş İnan, DSİ 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kapalı sistem, borulu yüksek basınçlı olarak projelendirilen sulama şebekesinden Aşağı Kuzfındık, Esnemez, Kümbet, Kümbet Akpınar, Kümbet Yeniköy, Dutluca ve Sobran köyleri istifade edecek.

Sulama şebekesinin açılışında konuşan Vali Koçdemir, "Türk Dünyası Kültür Başkentliğine hazırlık kapsamında birtakım yurtdışı ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Evvelde yurtdışına gittiğimizde hep burada var Türkiye'de neden yok diye hayıflanırdık. Geride kalmışlığımızı hissederdik. Bu duruma biz de nasıl geliriz diye bunun hesabını yapardık. Ama birkaç senedir, gittiğimizde şunu görüyoruz, iyi ki Türkiye'deyiz, iyi ki bizim memleketimizde güzel işler yapıyoruz. Çünkü Avrupa'da özellikle son 15-20 yıl ileriye doğru hesap yaptığında, karanlık tablolar söz konusu. Bizde ise memleket bahçesinin her köşesini gerek arazi toplulaştırmalarıyla gerek sulama projeleriyle gerek organize sanayi bölgeleriyle, üniversiteleriyle hakikaten memleket bahçesinin bu dünya milletler ailesi içinde güzel bir hale getirme konusunda hızlı adımlar atılmaktadır. Gelecek söz konusu olduğunda hepimizin gözleri ışıldamakta, göğüslerimiz kabarmaktadır" dedi.

Tesisin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Koçdemir sözlerine şöyle devam etti: "Ümit ediyorum ki bu tesis birliğimize, kaynaşmamıza, sevinmemize, saadetimize, gelirimize, kazancımıza olumlu katkılarda bulunacaktır. Bu zamana kadar yapılan gayretleri bundan sonra başta Sulama Birliği yöneticileri olmak üzere, muhtarlarımız ve köylülerimiz yapılan yatırımdan en yüksek verimin alınması için ellerinden geleni yapacaklardır. Sadece şehir merkezinde değil memleketin her karış toprağında canlılığın, ekonomik faaliyetin, gelişmenin olduğu bir dönemin önemli kilometre taşlarında birisi de bu tesis olacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından Vali Koçdemir, Milletvekili Koca ve küçük bir çocuk şebekeye suyu birlikte verdiler. Daha sonra heyet, şebekede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

(MD)

05.06.2012 14: 36: 49

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aşağı Kuzfındık'ta Sulama Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement