Aşağıokçular Köyünde Tarla Günü Etkinliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Aşağıokçular Köyünde Tarla Günü Etkinliği Yapıldı

Çanakkale'nin merkeze bağlı Aşağıokçular köyünde tarla günü etkinliği düzenlendi.

27.06.2013 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin merkeze bağlı Aşağıokçular köyünde tarla günü etkinliği düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Akkuş, Hatice Akal'a ait 2 dekarlık alanda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale'de çilek yetiştiriciliğinin artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Bu nedenle tarla günü etkinlikleri düzenleyerek çiftçileri ve üreticileri yönlendirdiklerini ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

"Tamamı ticari anlamda olmamakla birlikte ülkemizde yetişen çay ve muz dışındaki tüm bitkisel ürünler, ilimiz sınırları içinde yetiştirilebilmektedir. Zeytin, şeftali, domates, sanayi tipi biber, elma,  üzüm, ayçiçeği, çeltik, buğday ve yem bitkileri ilimizde ekonomik değere sahip ürünlerdendir. Çok farklı ürünlerin ekonomik anlamda üretiminin yapıldığı ilimiz için küçük alanlarda yüksek gelir getirici bir ürün olarak çilek son yıllarda öne çıkmaktadır. Çilek, gerek insan sağlığı açısından, gerekse yatırımların kısa sürede geriye dönmesi açılarından önemli bir üründür. Çilek kendine özgü aroması, zengin vitamin içeriği ve değişik tüketim şekilleri açılarından tüketicilerce daha fazla tercih edilmektedir. İnsan sağlığına katkısı, karlı bir yatırım kolu olması nedeniyle çilek üretiminde her yıl önemli artışlar görülmektedir."

Etkinliğe Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, vali yardımcıları, kurum amirleri ve çiftçiler katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşağıokçular Köyünde Tarla Günü Etkinliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement