Askon'dan "İslam'da Ticaret Ahlakı" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Askon'dan "İslam'da Ticaret Ahlakı" Konferansı

Askon\'dan "İslam\'da Ticaret Ahlakı" Konferansı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi, “İslam’da Ticaret Ahlakı” konulu konferans düzenledi.

05.03.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi, "İslam'da Ticaret Ahlakı" konulu konferans düzenledi.

Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Hafız Bayram Genç'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılışında konuşan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "Bir Müslüman'ın hayatındaki en önemli kavramlardan birisi 'helal' kavramıdır. Helal ile haramın birbirine karıştığı, faizin bir dünya gerçeği olarak kabul edildiği ve Müslümanlar arasında dahi meşru görülmeye başlandığı bir dönemde, helal lokma çok daha önemli bir hale gelmiştir. Şüphesiz, böyle bir dönemde 'helal' kavramını zihnimizde ve gündemimizde canlı tutarak insanlarımızı şuurlandırmak; olayın ahiret boyutunu da hatırlatarak bir bilinç oluşturmak, başta ASKON olarak bizlerin ve tüm şuurlu Müslümanların görevidir" dedi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. İhsan Şenocak, "Peygamber Efendimiz, sömürünün hakim olduğu bir dünyada buyurdular ki, 'Eğer en helali, en lezzetli olanı; evinize huzuru, saadeti nasıl getireceğinizi soruyor, arıyorsanız o zaman üreteceksiniz. Akşam evinize kendi alınterinizle, itmi'nan ile gideceksiniz. Sabah eşleriniz sizi evden uğurlarken, 'Bugün belki hamallık, belki de tezgahtarlık yapacaksın. Akşam eve ekmek getirirken; ekmeğin yanında helva da götüreyim diyeceksin. Eğer ki helva getirmek için harama tenezzül edeceksen, bil ki biz açlığa tahammül ederiz ama cehennemin azabına tahammül edemeyiz' diyecekler" dedi.

Konferansın sonunda Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Dr. İhsan Şenocak'a günün anısı olarak Esma-ül Hüsna tablosu takdim etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Askon'dan 'İslam'da Ticaret Ahlakı' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement