ASÜ Turizm Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor - Son Dakika
Yerel

ASÜ Turizm Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor

ASÜ Turizm Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor

ASÜ'nun bölge vizyonu doğrultusunda 2011 yılında kurulan ve yapılanmasını hızla tamamlayan Turizm Fakültesi, ilk öğrencilerini alıyor.

18.07.2014 10:54  Güncelleme: 10:50

Aksaray Üniversitesi'nin (ASÜ) bölge vizyonu doğrultusunda 2011 yılında kurulan ve yapılanmasını hızla tamamlayan Turizm Fakültesi, ilk öğrencilerini alıyor.

Her geçen gün büyüyen sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımlı turizmciler yetiştirmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, bu doğrultuda 2014-2015 Akademik Yılı itibariyle Turizm İşletmeciliği Bölümüne ilk öğrencileri alacaklarını belirtti.

2011 yılında bölgenin ve ülkenin turizm vizyonuna uygun olarak kurulan Turizm Fakültesi, kısa sürede altyapısını tamamladı. 2014-2015 Akademik Yılından itibaren öğrenci almaya başlayacak olan fakültenin eğitim imkanları hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Bakırtaş, Turizm İşletmeciliği Bölümüne normal ve ikinci öğretim olmak üzere toplam 80 öğrenci alınacağını kaydetti. Uluslararası öğrenci alımıyla ilgili olarak da gerekli adımların atıldığına dikkat çeken Bakırtaş, Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) gönderilen talebin olumlu karşılandığı ve yabancı uyruklu 10 öğrencinin de bu dönem alınacağını ifade etti.

Eğitim altyapısını tamamlayan Turizm Fakültesinin önemli bir başarıya imza attığının altını çizen Prof. Dr. Bakırtaş, Türkiye'nin turizm hedeflerine uygun, aynı zamanda bölgenin ve Aksaray'ın potansiyelini en iyi şekilde ortaya çıkaracak hedeflerle yola çıktıklarını söyledi. Şehrin sahip olduğu tarihi ve turistik potansiyelin Aksaray Üniversitesi (ASÜ) vizyonu ile birleştirilmesinin ortaya çıkaracağı kazanımların herkese yarar sağlayacağının özellikle altını çizen Bakırtaş, şehrin turizm çıtasının yerel ve bölgesel projelerin yanı sıra donanımlı turizmciler sayesinde yükseltileceğine inandıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin turizmde 2020'li yıllardan itibaren yıllık 60 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedeflediğine vurgu yapan Bakırtaş, turizm sektörünün dinamizmini dikkate alarak, sektörün ihtiyaçlarını temel alan bir anlayış içerisinde olacaklarını kaydetti. Prof. Dr. Bakırtaş öğrenci odaklı eğitime dikkat çekerek, "1960'lı yıllarda temeli atılan turizm eğitiminde, sektörün büyümesine paralel olarak fakülte eğitimine ağırlık verilmektedir. Son yıllarda turizm hedefleri akademik alanda turizm eğitiminin önemini daha fazla ortaya koymaktadır. Biz de ASÜ Turizm Fakültesi olarak özgüven sahibi, araştırmacı ve girişimci turizmciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ASÜ Turizm Fakültesi İlk Öğrencilerini Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement