Atatürk Evi'ni Çamurdan Korumak İçin Çuvaldan Barikat Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Atatürk Evi'ni Çamurdan Korumak İçin Çuvaldan Barikat Kuruldu

Atatürk Evi\'ni Çamurdan Korumak İçin Çuvaldan Barikat Kuruldu

Muratlı Atatürk Evi çevre kirliliğinin kurbanı oldu.

13.11.2013 15:47

Muratlı Atatürk Evi çevre kirliliğinin kurbanı oldu. Tren yolu etrafına çekilen tel örgülerin Atatürk Evi önünden de geçmesi nedeniyle oluşan hendekler, yağmurların da yağmasıyla birlikte tarihi binanın etrafında su birikintisine, çevre kirliliğine ve kötü manzaraya sebep oluyordu. Hendeklere dolan suların pis kokuları çevrede oturan vatandaşları rahatsız ederken, yağışlar nedeniyle dolan hendeğin zaman zaman taşmalara sebep olduğu da biliniyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz ay ilçeye gelen Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Müze Müdürü Nejat Önder Öztürk, Tekirdağ Kültür Müdürü Mehmet Altaş ile Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe bir araya gelerek Atatürk Evi'nde incelemelerde bulunmuştu. Atatürk Evi'ni çamur ve pis sulardan korumak için bahçe kapısına çuvaldan barikat yapıldığı görüldü.

Atatürk Evi'nin bitişiğinde ikamet eden vatandaşlardan Tayfun Arda, "Muratlı'nın tanıtımına katkı sağlayan ve ilçenin tarihi emanetlerinden biri olan Atatürk Evi'ne sahip çıkılmasını ve yetkililerin gerekeni yapmasını bekliyoruz. Çamurdan ve yağmur sularından oldukça rahatsızız. Geçen yıl otluklardan yılan yuvası olan yer, şimdi de mikrop yuvası haline dönüştü. Mahalleli olarak bu soruna kalıcı bir çözüm istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Muratlı Atatürk Evi için verilen sözlerin tutulmadığını belirten CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü konuyu bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Evi'ni Çamurdan Korumak İçin Çuvaldan Barikat Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement