Atatürk Kıyafetleri Sergisi Espark'taydı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Kıyafetleri Sergisi Espark'taydı

Atatürk Kıyafetleri Sergisi Espark\'taydı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yeniden dikilen kıyafetleri, Türkiye’de ilk kez Espark Alışveriş Merkezi’nde sergilendi.

02.11.2015 18:53

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yeniden dikilen kıyafetleri, Türkiye'de ilk kez Espark Alışveriş Merkezi'nde sergilendi.

29 Ekim kapsamında hazırlanan sergide, şıklığı ile gittiği her yere uygun kıyafet seçimi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Atatürk'ün elbiseleri, yanlarında o elbiseleriyle birlikte Atatürk'ün fotoğraflarıyla Espark'ta Eskişehirliler ile buluştu. Espark'tan açıklamada, "Kıyafet devrimi ile Türk milletine, dönem halkına daha çağdaş bir görünüm kazandıran Atatürk, bu değişimin de öncüsü olmuştur. Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte Atatürk'ün terzilik eğitimi için Fransa'ya gönderdiği altı kişiden biri olan Levon ustanın 4. kuşak torunu olan Levon Kordonciyan tarafından hazırlanan sergide, Kordonciyan ailesinin arşivinde bulunan Atatürk'ün kıyafetlerine ait orijinal kalıplar yeniden kullanılarak dikildi. Sergi kıyafetleri için 80 yıllık tarihi keten kumaşlardan, hakiki kaşmir ve özel olarak hazırlanan kumaşlara kadar pek çok farklı ve değerli malzeme kullanıldı. Sergide ayrıca terzi mankenlerine giydirilmiş Ulu Önderin 15 adet takım elbisesi ile tarihi değeri olan ve Levon Usta'nın kullandığı makas dikiş makinesi, omuz cetveli, gibi ürünler yer aldı" denildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Kıyafetleri Sergisi Espark'taydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement