Ayancık Belediyesi'nden Kadınlara Kanser Taraması - Son Dakika
Yerel

Ayancık Belediyesi'nden Kadınlara Kanser Taraması

Ayancık Belediyesi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle kadınlara yönelik kanser taraması yapıldı.

09.11.2015 16:04

Ayancık Belediyesi ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca ortaklaşa gerçekleştirilen projeyle kadınlara yönelik kanser taraması yapıldı.

Belediye Başkanı Ayhan Ergün, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser taramanın her ay yapıldığını ve uygulamadan vatandaşların memnun kaldığını söyledi.

Proje kapsamında, ilerleyen dönemde de belirlenen kadınların kanser taramasından geçirilmeye devam edileceğini vurgulayan Ergün, "Ülkemizde yılda yaklaşık 150 bine yakın kanser tanısı konuluyor. Sigara ve alkol kullanımı, obezite, stres, hareketsiz yaşam, kimyasal maddeler, radyasyon, güneş ışınları gibi etkenler kanser riskini arttırmakta. İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında, aile hekimlerimizin titiz çalışmaları ile belirlenen yaklaşık doksana yakın kadın vatandaşımızın Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) taramadan geçirilmesine olanak sağladık" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ayancık Belediyesi'nden Kadınlara Kanser Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement