Aydın'da 465 Polis Adayı Eğitime Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 465 Polis Adayı Eğitime Başladı

Aydın\'da 465 Polis Adayı Eğitime Başladı

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2013-2014 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

24.09.2013 11:33  Güncelleme: 11:35

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu'nda 2013-2014 eğitim öğretim yılı törenle başladı. Geçen yıl yeniden Polis Meslek Yüksek Okulu'na dönüştürülen Aydın'da 465 polis adayı eğitim görecek.

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu yeni eğitim yılı açılış törenine Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Furat, daire amirleri, davetliler ve polis okulu öğrencileri katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu tanıtım filminin izletilmesiyle devam etti.

Yeni eğitim yılının açılışında konuşan Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan, 1993'yılında kurulan Aydın Polis Okulu'nun 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okulu'na dönüştürüldüğünü anımsattı. 2006 yılında 4 yıllık Polis Mesleki Eğitim Merkezi statüsü kazanan okulun bugüne kadar 7 bin 821 fakülte mezunu polisi mezun ettiğini belirten Erdoğan, "10 Ağustos 2012 tarihli İçişleri Bakanlığı onayı ile Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülen okulumuz, bu dönem 465 öğrenciyle eğitim-öğretimine devam edecektir. Okulumuzda eğitim-öğretim hizmetleri müfredat programı dahilinde kurum içi öğretim görevlisi ile kurum dışı ek ders görevlisi toplam 52 personelle yürütülecektir. Eğitim kalitesini standartların ötesine taşıyarak en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla 36'ar kişilik sınıflarımız, modern ders araç ve gereçleri ile donatılmış, okulumuzun fiziksel şartları eğitim-öğretim için en uygun hale getirilerek, öğrencilerimize günün yirmi dört saatini verimli kullanacakları mekanlar oluşturulmuştur. Eğitim dönemi, sadece ders konularından ibaret görülmeyip, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve sportif yönlerinin geliştirilmesi açısından birçok farklı alanda kurs ve etkinlikler düzenlenerek, tüm öğrencilerimizin katılımı teşvik edilmektedir. İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanmış, milletine ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren, toplum yararını kişisel menfaatinin üstünde tutan polisler yetiştirmek eğitim misyonu olarak benimsenmiştir" dedi.

Konuşmasında okula yeni başlayan polis adaylarına da seslenen Erdoğan, "Yurdumuzun dört bir köşesinden titiz bir eleme süreci sonunda seçilerek buraya geldiniz. Burada geçireceğiniz eğitim sürecini en iyi şekilde değerlendirerek, son derece zor bir mesleğe hazırlanma dönemi olduğunu bilerek öğretmenlerinizi ve amirlerinizi can kulağıyla dinleyip, derslerinize iyi çalışın. Mesleğimizin temeli disiplindir. Amir ve üstlerinize saygılı olmanın göreviniz olduğunu bilmeli, arkadaşlarınızla birlik ve beraberlik içinde yaşamayı öğrenmeli ve birbirinizi sevmelisiniz. Arzum, eğitim ve öğretime başlayan yeni öğrencilerimizin eksiksiz olarak sınıflarını geçmeleri, 2. sınıf öğrencilerimizin de okulu başarı ile bitirerek teşkilatımızda görev almalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle şehit ve gazilerimizi minnetle anarken halen görevi başında olan meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diler, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenci ve personelimize hayırlı olmasını temenni ederim" şeklinde konuştu.

Aydın Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ramazan Erdoğan'ın konuşmasının ardından yeni eğitim öğretim yılı Yrd. Doç. Dr. Özcan Karaman tarafından "Polis Halk ilişkileri " konulu ilk dersin verilmesiyle başladı. Daha öğlencilerde öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım ve protokol üyeleri, öğrencilerle aynı masada yemek yedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 465 Polis Adayı Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement