Aydın'da Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Aydın\'da Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Mili Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Ödül Süreci kapsamında Aydın’da 56 okulun katıldığı Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında dereceye giren okullar ödüllerini aldı.

12.06.2014 09:34

Mili Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Ödül Süreci kapsamında Aydın'da 56 okulun katıldığı Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında dereceye giren okullar ödüllerini aldı.

Toplam Kalite Yönetimi 9. Paylaşım toplantısı ve ödül törenine Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Şahin Erdoğan, Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi, il milli eğitim müdürlüğü şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, Toplam Kalite Yönetimi'nde dereceye giren okul müdürleri, öğretmenleri ve okul aile birliği temsilcileri ile Efeler İlçesi okul müdürleri katıldı.

Aydın Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "Başarının asla tesadüf olmadığını biliyoruz. Okullarımızın Toplam Kalite çalışmalarına gönül vererek başarıyı adım adım yakaladıklarını yaşayarak görmüş bulunuyoruz. Son iki yılda Toplam Kalite Yönetimi ekip kategorisinde Aydın Türkiye birinciliğini aldı. Artık bakanlığımızda Toplam Kalite çalışmaları deyince Aydın ilk sıralarda akla geliyor ve Aydın'ın bu konuda marka olduğunu düşünüyorum" dedi.

"TOPLAM KALİTE BAŞARININ SIRRIDIR"

Toplam Kalite Yönetiminde Aydın ilinin önemli başarılara imza atarak son yıllarda adından sıkça söz ettirmeye başladığını kaydeden Töre, "Toplam Kalite Yönetimi, bir planlama sonucunda bir ekip ile sinerji oluşturarak okul müdüründen öğretmenine, aile birliğinden velilerine, öğrencilerine varıncaya kadar el birliği ve güç birliği yapmaktır. Toplam Kalite başarının sırrıdır. Bu yıl çıkarılan yönerge ile ilk kez kategorilere ayrılarak 5 dalda ödül süreci yürütüldü. 5 kategoride müracaat edip 4 kategoride Türkiye'de ilk 10'a kaldık. Bakanlığımız ödül sürecinde ilimizi temsil eden okul ve kurumlarımıza başarılar diliyor, okul ve kurumlarımızın Türkiye derecesi alacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

"TOPLAM KALİTE ANLIK BİR BAŞARI DEĞİLDİR"

Aydın Vali Yardımcısı Sayın Halil Canavar da, 4 kategoride ilk 10'a giren okulları tebrik ederek başladığı konuşmasında, "Toplam Kalite anlık bir başarı değil, bir süreci ifade ediyor. Artık anlık başarılardan ziyade hayatta devamlı başarıyı esas almamız, başarıyı kendimize rehber edinmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan okullar ile kurumlara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

DERECEYE GİREN OKULLAR

Dereceye giren ve ödül alan okullar ise şu şekilde oluştu: Yılın Kaliteli Okul-Kurumları kategorisi; Temel eğitim Kurumları alt kategorisinde, Söke Bağarası Hürriyet Ortaokulu il birincisi, Koçarlı Çakırbeyli İlkokul-ortaokulu il ikincisi, Didim Efeler Ortaokulu il üçüncüsü, Genel Ortaöğretim Kurumları alt kategorisinde Nazilli Menderes Anadolu Lisesi il birincisi, Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi il ikincisi, Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi il üçüncüsü, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları alt kategorisinde Söke Fatma Tuz Zehra Sağlık Meslek Lisesi il birincisi ve Nazilli Nahit Menteşe Kız Teknik Meslek Lisesi il ikincisi oldu. Öğrencisiz kurumlar alt kategorisinde ise; Didim Mesleki Eğitim Merkezi il birincisi oldu. Ekip kategorisi'nde; İncirliova Acarlar Çok Programlı Lisesi il birincisi, Efeler Murat Hale Küçükoğlu Kız Meslek Lisesi il ikincisi, Çine Akçaova İlkokulu-Ortaokulu il üçüncüsü oldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Toplam Kalite Yönetimi Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement