Aydın Osb'ye Çalışan Anneler İçin Anaokulu Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Aydın Osb'ye Çalışan Anneler İçin Anaokulu Yapılıyor

Aydın Osb\'ye Çalışan Anneler İçin Anaokulu Yapılıyor

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nun fikriyle Aydın Sanayi Odası’nın (AYSO) yapımını üstlendiği “Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında Aydın OSB’de çalışan anneler için yapılacak anaokulunun temeli atıldı.

16.05.2016 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu'nun fikriyle Aydın Sanayi Odası'nın (AYSO) yapımını üstlendiği "Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında Aydın OSB'de çalışan anneler için yapılacak anaokulunun temeli atıldı.

AYSO tarafından hazırlanan "Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında Efeler ilçesine bağlı Umurlu Mahallesi'nde bulunan Aydın Organize Sanayi Bölgesi idari binası yanında belirlenen alana yapılacak anaokulunun temel atma törenine Vali Yardımcısı Halil Canavar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Daire Başkanı Ozan Acar, AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreninde konuşan TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker, kadınların iş hayatına girmesinin teşvik ederken onların çalışma ortamlarının da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. Kadınların birer 'anne' olduğu için evlatları için çalışmaktan fedakarlıkta bulunduğunu belirten Türker, "Aydın'daki organize sanayi bölgelerimizde kreş ve anaokulu yok. Bu şartlarda çalışan annelerin oldukça güçlük çektiğini gördük. Ayrıca kadın istihdamında engellerden biri çocuklarının bakımı. Bu nedenle Aydın Organize Sanayi Bölgesi'nde anaokulu ihtiyacını gidermek için projeyi Aydın Sanayi Odası'nın desteğiyle hayata geçirdik. GEKA'nın da desteğiyle Aydın OSB'de anaokulunun temelini atıyoruz. Çalışan kadınların çocukları burada bakılacak, kadınlar gönül rahatlığıyla işlerini yapabilecek" dedi.

Hayata geçirilen proje nedeniyle Aydın'ı kutlayan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Daire Başkanı Ozan Acar da, " Türkiye'de 2,3 milyon kreş çağı gelmiş çocuk okul öncesi eğitime dahil edilemiyor. Bunun için ülkemizin 45 bin adet kreş gereksinimi var. Bugün bu 45 bin kreşten birisinin temelini Aydın'da atıyoruz. Buradaki amaç hem çocukların okul öncesi eğitim alması hem de kadınların istihdama katılabilmesinin önünün açılması. Aydın'da hazırlanan bu projenin diğer illere de örnek teşkil etmesini ümit ediyorum" diye konuştu.

AYSER 10 BİN KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu'nun önerisi ile ortaya çıkan projenin hayata geçmesine katkı sağladıkları için büyük mutluluk duyduklarını ifade eden AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, Aydın sanayisinin tarıma dayalı olması nedeniyle bu projesi öne çıkardıklarını belirterek; "AYSER projemizle ilgili olarak şirket fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra Ekonomi Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu süreçleri olacak. ASTİM OSB'nin yanında bulunan 1500 dönümlük alanda projemizi hayata geçireceğiz. Yaptığımız hesaplara göre ilk 5 yılda 1 milyar dolar ve ikinci 5 yılda 1 milyar dolar olmak üzere Aydın ihracatına 2 milyar dolar katkı sağlamış olacağız. Burada toplamda 10 bine yakın insan çalışacak. Yapacağımız bu anaokulu sayesinde anne ve babalar işlerine daha iyi konsantre olacaklar ve çocuklarının eğitim seviyesi de yükselecek. Aydın Organize Sanayi Bölgesi içinde Odamız ve Aydın Kadın Girişimciler Kurulu ile bu süreçte amacımız anaokulunun iyi bir şekilde hizmet vermesini de sağlamak olacak. Projeye destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu sebeple önemsediğimiz bu projenin odamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Türkiye ekonomisinin daha fazla büyümesi için nüfusun yüzde 50'sini oluşturan kadınların da mutlaka ekonomi içerisinde olması gerektiğini savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da, "Özellikle bugün temelini atacağımız kreşin bu bakımdan çok önemli olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra Aydın'da açılacak tüm kreşlere destek vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortak projeler içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyacağım. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Yapılan konuşmaların ardından anaokulunun temeli protokol üyeri tarafından dualarla atıldı. "Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar" projesi kapsamında inşa edilecek ve GEKA 2015 yılı Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen anaokulunun 690 bin 355 TL olan bütçesinin yüzde 60'ı olan 414 bin 213 TL'si GEKA tarafından hibe olarak karşılanacak. Geriye kalan giderleri AYSO tarafından üstlenilen anaokulu, 1 yılda tamamlanacak. Aydın OSB'de çalışan annelerin 3-6 yaş çocukları için hizmet verecek anaokulu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Osb'ye Çalışan Anneler İçin Anaokulu Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement