Aydın Valiliği'nden Işıklı ve Sesli Araç Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Aydın Valiliği'nden Işıklı ve Sesli Araç Uyarısı

Aydın Valiliği\'nden Işıklı ve Sesli Araç Uyarısı

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, Aydın'da usulsüz takılan ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin araçlardan sökülmesi istendi.

10.11.2012 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada, Aydın'da usulsüz takılan ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin araçlardan sökülmesi istendi.

Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi'nin imzasıyla yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı'ndan gönderilen genelge paylaşıldı.

Açıklamada, son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetlerden, merkezden yapılan denetimlerden ve basın yayın organlarından çıkan haberlerden; azı dernek, oda, vakıf, federasyon, konfederasyon, belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlara, güvenlik kuvvetlerine benzerlik sağlamak amacıyla ışıklı ve sesli uyarı işaretlerinin usulsüz olarak takılmaya ve kullanılmaya devam edildiği, bunun da ışıklı ve sesli uyarı işaretlerini kullanan geçiş üstünlüğüne haiz araçlara(ambulans, itfaiye,polis, korunan ve koruyan araçlar vb)vatandaşlarca yeterince önem verilmemesine yol açtığı ve bu araçların gidecekleri yere zamanında ulaşmalarına engel olduğu ifade edildi.

Işıklı ve sesli uyarı işaretlerini bulundurma ve kullanma yetkisinin Karayolları Trafik Kanunu'nun 71.ve Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 141.maddesinde sayılan geçiş üstünlüğüne sahip araçlara ait olduğu kaydedilirken, bu araçların şunlar olduğu kaydedildi:

"-Yaralı veya acil hastaların taşınması ve bunlara ilk ve acil yardımların yapılması için kullanılan cankurtaran ve özel amaçlı taşıtlar,

-Yaralı ve acil hasta taşıyan diğer araçlar, itfaiye araçları ile benzeri acil müdahale araçları,

-Sanık veya suçluları takip eden veya genel güvenlik ve asayiş için olay yerine giden kolluk araçları,

-Trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine giden trafik hizmetlerine ait araçlar,

-Yolun yapımından ve bakımından sorumlu kuruluşlara ait kar ve buz mücadelesinde görevli araçlar,

-Sadece alarm sırasında olmak üzere sivil savunma hizmetlerine sahip araçlar,

-Hizmetin devamı süresince koruma araçları ve korunan araçlardır"

Açıklamanın devamında belirtilen araçlar ve durumlar dışında, hiçbir kurum veya kuruluşa ait

aracın trafikte geçiş üstünlüğü bulunmadığından, araçlarında ışıklı ve sesli uyarı işaretleri bulundurma ve kullanma yetkisinin olunmadığı kaydedilirken, yapılan kontrollerde aksi duruma rastlanılması durumunda ceza-i işlemlerin kararlılıkla uygulanacağı dile getirildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Valiliği'nden Işıklı ve Sesli Araç Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement