Aydoğan: 30 Mart'ta Zafer Bizim Olacaktır - Son Dakika
Yerel

Aydoğan: 30 Mart'ta Zafer Bizim Olacaktır

Aydoğan: 30 Mart\'ta Zafer Bizim Olacaktır

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Newroz ateşi, binlerin katılımıyla yakıldı. Köylerden ve mahallelerden gelen binlerce yurttaş Newroz alanına akın etti.

15.03.2014 13:29  Güncelleme: 16:32

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Newroz kutlamasında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Başbakan, Ağrıya gitti, Muş'a gitti. Oralarda ne diyor aman sakın ha siz bunlara oy vermeyin, siz bu BDP'ye oy vermeyin, bunlar size hizmet götürmez. Bunlar hizmetten anlamaz. Ben de başbakan'a şunu söylüyorum. Diyorum ki siz işinize bakın bu halk o kadar politikleşmiş bir halk ki kime oy vereceğini, kime oy vermeyeceğini çok iyi bilir" dedi.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesindeki Newroz ateşi, binlerin katılımıyla yakıldı. Köylerden ve mahallelerden gelen binlerce yurttaş, Newroz alanına akın etti. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı her yaştan yurttaşın yöresel giysileri ile katıldığı Newroz kutlamasında, "Medeni'den Berkin'e Geziden Hevsel'e direnişi yükselteceğiz", "Demokratik ulusla özgür kadın kırımına geçit vermeyeceğiz","Genç başladık genç başaracağız", pankartları asıldı.

Ergani İlçe Otogarında düzenlenen Newroz kutlamasına BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP PM Üyesi Haydar Kılıçoğlu, BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı M. Emin Yılmaz, BDP Ergani ilçe Başkanı Cavidan Yaman, BDP Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın, BDP Ergani Belediye eş başkan adayları Ramazan Kartalmış ile Aygün Taşkın ve binlerce kişi katıldı.

Kutlamada konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Newroz'un birlik beraberlik bayramı olduğunu söyleyerek, "Rojava'da Kürt halkı tıpkı İsviçre'de olduğu gibi Kanton modelini benimsedi üç kanton oluşturdu. Cizire, Afrin ve Kobani kantonu. Şimdi oralarda yönetimini oluşturdu. Özerkliğini yavaş yavaş inşa ediyor. Tam böyle bir dönemde Güney Kürdistan'da Sayın Barzani, çıkmış ne diyor 'Rojava'daki devrim gerçek bir devrim değildir', 'Rojava'da gerçek bir devrim gerçekleşmemiştir' Ben o devrimi tanımıyorum diyor. Yani aynı AKP gibi düşünüyor. Aynen Başbakan gibi düşünüyor. Başbakan ne söylediyse Barzani'de aynen öyle söylüyor. Bu Kürtler açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Buradan KDP'ye Sayın Barzani'ye seslenmek istiyoruz; 21. yy Kürtlerin kazanımlarının olduğu yüzyıldır. O nedenle tam da birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bir dönemde, Kürt ulusal birliğinin bu kadar zorunlu olduğu bir dönemde eğer siz Rojava ile ilgili böyle bir tutum takınıyorsanız demek ki siz Kürt halkının kazanımlarından ve özgürlüğün yanında değilsiniz demektir" dedi.

'İSTANBUL'A İZMİR'E NE YAPTIĞINI DEĞİL KÜRDİSTAN'DA NE YAPTIN'

Seçimi kazanmama gibi bir kuşkularının olmadığını söyleyen Aydoğan ," Örgütlü olduğumuz her yerde, inanın her yerde bu seçimlerde zaferle çıkacağız. Ama başbakan son günlerde dikkat ediyorsunuz bölgede Kürdistan'da seçim çalışmalarını yürütüyor. Ağrıya gitti, Muş'a gitti. Oralarda ne diyor aman sakın ha siz bunlara oy vermeyin, siz bu BDP'ye oy vermeyin, bunlar size hizmet götürmez. Bunlar hizmetten anlamaz. Ben de başbakan'a şunu söylüyorum. Diyorum ki siz işinize bakın bu halk o kadar politikleşmiş bir halk ki kime oy vereceğini, kime oy vermeyeceğini çok iyi bilir. Başbakan, Ağrı'ya gidiyor. Üçüncü köprüyü inşa ediyoruz diyor. Arkadan Muş'ta da diyor ki İzmir'e hızlı tren götürüyoruz. E şimdi İstanbul'da İzmir'de ne yaptığını değil de Ağrı'da Muş'ta ne yaptığını anlat. Kürdistan'da ne yaptığını anlat" dedi.

'HER YERDE KAZANACAĞIZ'

Kürt halkının politikleştiğini söyleyen Aydoğan, "Başbakan, bu halka şunu desin, ben size demokratik çözüm ve barış sürecine rağmen size on kalekol yaptım. Beş tane de HES yaptım. Yüreği yetmez tabi ki bunları söylemeye. Onlar alışmışlar. İnsanları kandırmaya alışmışlar. Ama karşısında artık kandırılacak bir halk yok. Bütün çabası beyhudedir. Alanda şu an bir pankart var ve şöyle yazıyor. Biz sözlerine değil, AKP'nin, Başbakan'ın icraatlarına bakarız. İşte 30 Mart'ta bunun göstergesi olacaktır. Her yerde kazanacağız. Muş'ta Urfa'da Ağrı'da bütün Kürdistan'da kazanacağız. Zafer bizim olacaktır diyorum" diye ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlar, Koma Laleş, Axîn Biro ile Hilar Kültür Merkezi müzik grubunu söylediği ezgiler eşliğinde halaya durdu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Aydoğan: 30 Mart'ta Zafer Bizim Olacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Celal CIftci: Hanimefendi o zirvaladigin isyan zaferini senin dedelerinde denemisti,hepsi zilanderesinde zirvaladilar 0 0 Yanıtla
  • aytaç cayan: hey ergani halkı uyanın artık bırakın duygusallıgı,yılardan beridir kürt kimligini bahene edirek üstunuzden rant elde ediliyr.ne yaptı bdp erganye keselerini oldurdular.oyunuzu size hizmet verene verin.şiiarınız kürt degilde islam olsun..saygılarımla 0 0 Yanıtla

Advertisement