Ayvalık Anadolu Lisesi 17. Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Yerel

Ayvalık Anadolu Lisesi 17. Mezunlarını Verdi

Ayvalık Anadolu Lisesi 17. Mezunlarını Verdi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Anadolu Lisesi 17. AYAL Akademi mezunları gecesi okul bahçesinde görkemli bir törenle gerçekleşti.

07.06.2016 16:46

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Anadolu Lisesi 17. AYAL Akademi mezunları gecesi okul bahçesinde görkemli bir törenle gerçekleşti.

Mezun olan 43 öğrenci için düzenlenen geceye; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Solak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Şube Müdürü Erkin Kamacı, Okul Müdürleri ve Müdür Yardımcıları, Öğretmenler, Okul Aile Birliği ve Veliler katıldı.

Törenin sunuculuğunu Begüm Solaç ve Fırat Yeğin öğretmenleri Hatice Öğüt rehberliğinde yaparken, tören; Müzik Öğretmeni Lütfi Özdem yönetimindeki okul orkestrasının müzik şöleniyle başladı.

Okul Aile Birliği tarafından geceye katılanlara pasta ve meyve suyu ikramı yapılırken, mezun olan 12. sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri eşliğinde sahneye alınarak seyircilere tanıtıldı.

Gecede; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Okul Müdürü Veli Tuncay açılış konuşmasını yaptı.

Tuncay konuşmasında; "Geleceğimizi emanet ettiğimiz pırıl pırıl 43 gencin yetişmesine katkı sağlayan başta öğretmenlerimiz olmak üzere siz saygıdeğer velilerimize şükranlarımızı sunuyorum. 22 yıllık Ayal Çınarında 1518 mezun vermenin haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Yoğun geçen bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Ayvalık Anadolu Lisesi olarak iyi yetişmiş, donanımlı, değerlerine ve kültürüne bağlı, çağdaş, sosyal ve paylaşımcı, Atatürk ilke ve inkılaplarına sıkı sıkıya bağlı gençleri ülkemizin hizmetine sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

2015 yılı ÖSYM verilerine göre Ayvalık'ın, körfezin en başarılı Anadolu Lisesi olmayı başaran AYAL'ın bu yıl YGS'de yine en başarılı okul olmayı başardığını vurgulayan Veli Tuncay, "Temennimiz ve beklentimiz o dur ki LYS'de de aynı başarıyı sizlerle elde edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Tuncay, "Okulunuzu bitirmenizin sevincini arkadaşlarınızla, ailelerinizle ve bu sonuca ulaşmanızda büyük payı bulunan öğretmenlerinizle paylaşıyorsunuz. Büyük Atatürk'ün ifade ettiği gibi sizleri ' Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller' olarak yetiştirmeye özen gösterdik. Sizler, ülkemizin, milletimizin geleceği ve aydınlık yüzüsünüz. Bizler burada sizlerin başarılarını alkışlamak için bulunuyoruz. Her ne kadar öğretmenlerinize ve ailelerinize sizlere olan benzersiz katkılarından ötürü minnettar olsak da, bu güne sizler kendi çabalarınızla ve alın terinizle geldiniz. Bu övgü sizin hakkınızdır. Buradan ayrılırken lütfen niçin buraya geldiğinizi hatırlamaya çalışın. Buradan elinizde çok önemli bir güçle, 'dünyayı değiştirmek için sahip olunabilecek en kudretli silahla' yani 'bilgi' ile ayrılıyorsunuz. Sahip olduğunuz bilgileri hayallerinizle taçlandırınız. Önemli olan; hayatta 'en çok şeye sahip olmak' değil 'en az şeye ihtiyaç duymaktır' Unutmayınız ki hiçbir hayal gerçekleşemeyecek kadar büyük, hiçbir umut hafife alınacak kadar küçük değildir." diye konuştu.

Okulun başarılı müdürü Veli Tuncay'ın konuşmasının ardından, geleneksel Bayrak Flama Devir Teslim töreninde 12. sınıf öğrencilerinden Umut Çiftçi bayrağı, 11. sınıf öğrencisi Efekan Kömürcü'ye, Okul Flamasını 12. sınıf öğrencisi Büşra Tekirdağlı, 11. sınıf öğrencisi Dilan Özel'e teslim etti.

Okul derecelerinin de açıklandığı gecede; Okul Üçüncülüğünü 12-C sınıfı öğrencilerinden Buket Çayırlı'nın, Okul İkinciliğini 12-A sınıfından Büşra Tekirdağlı'nın ve Okul Birinciliğini 12-A sınıfından Zeliha Albayrak'ın elde ettiği gecede öğrencilere başarı plaketlerini Okul Müdürü Veli Tuncay verdi.

KEPLERİ HAVAYA FIRLATTILAR

Törende; Okul Birincisi Zeliha Albayrak mezuniyet kütüğüne birincilik plaketini çaktı. Ardından teşekkür konuşmasını yaptı. Konuşmasında başarıda söz sahibi olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

AYAL Akademi'nin gerçekleştirdiği törenin son bölümünde öğrencilerin manilerinin okunduğu ve resimlerinin sunulduğu diploma töreni bölümüne geçildi.

Öğrencilere başarı belgeleri öğretmenleri tarafından takdim edildi. Her sınıfa sınıf öğretmenleriyle birlikte yaş pasta ikramı yapıldı. Okul Birincisinin komutuyla tüm öğrenciler volkan gösterisi ve konfeti eşliğinde keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu zirveye taşıdı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvalık Anadolu Lisesi 17. Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement