Bağımsız Adaydan Diyanet'e Soru - Son Dakika
Yerel

Bağımsız Adaydan Diyanet'e Soru

Bağımsız Adaydan Diyanet\'e Soru

Milletvekili adayı avukat Hanifi Kartal, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir yazı yazarak siyasi partilerin hazineden aldıkları paraların helal mi yoksa haram mı olduğunu sordu.

27.04.2011 13:31

'partilerin, MİLLETİN HAZİNESİNDEN ALDIĞI YARDIMLAR HELAL Mİ, HARAM MI'

Malatya Bağımsız Milletvekili adayı avukat Hanifi Kartal, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir yazı yazarak siyasi partilerin hazineden aldıkları paraların helal mi yoksa haram mı olduğunu sordu.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen bağımsız aday Hanifi Kartal, 2010 yılında Milletvekili seçimi kanununun 21. maddesinde yapılan değişiklikle bağımsız milletvekili adaylarından istenen teminat miktarının 460 liradan 7. 734 liraya çıkarılarak 17 kat arttırıldığını söyledi. Kartal, meclisteki siyasi partilerin bu dönem için 350-400 milyon hazine yardımı alacağını ifade ederek 'yani bu partiler her bir milletvekili için yaklaşık 1 Milyon TL milletin hazinesinden para alacaklardırö dedi.

Bağımsız Milletvekili adayı Hanifi Kartal daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir dilekçe yazarak 'Siyasi partilerin, milletin hazinesinden aldığı bu katrilyonluk yardımlar helal mi, haram mı'ö diyerek soru yöneltti. Kartal, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde sorunun cevaplandırılmasını istedi.

Şimdi gözler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Bağımsız milletvekili adayının sorusuna vereceği cevaba çevrildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Bağımsız Adaydan Diyanet'e Soru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement