Bakan Müezzinoğlu ile Bakan Yazıcı Rafine Ünitesi Açılışına Katılacak - Son Dakika
Yerel

Bakan Müezzinoğlu ile Bakan Yazıcı Rafine Ünitesi Açılışına Katılacak

Bakan Müezzinoğlu ile Bakan Yazıcı Rafine Ünitesi Açılışına Katılacak

Trakya Birlik, Tekirdağ Entegre Tesisleri yeni Rafine Ünitesinin 9 Şubat’ta yapılması planlanan açılışına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı katılacak.

06.02.2014 09:43

Trakya Birlik, Tekirdağ Entegre Tesisleri yeni Rafine Ünitesinin 9 Şubat'ta yapılması planlanan açılışına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcı katılacak.

Trakya Birlik Yönetiminden yapılan yazılı açıklamada "Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri'nin, yılda 78 bin ton rafine yağ üretim kapasitesine sahipken, yeni Rafine Ünitesi'nin devreye girmesi ile rafine yağ üretim kapasitesinin yılda 138 bin tona yükseldiği bildirilirken " Üstün Alman Teknolojisi ile üretim aşamalarının gerçekleştirildiği Rafine Ünitesi'nde üretilen ayçiçek yağlarının kalite kontrollerinde Türk Gıda Kodeksi Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği ve TSE esas alınıyor" denildi.

Açıklamada tesislerin laboratuarlarında 2 saatte bir yapılan kontrollerle değerlerin çok daha üzerinde bir kalitede Rafine Ayçiçek Yağı üretimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Yenilenen ve son teknoloji ile hizmete giren Rafine Ünitesi'nin açılışını 9 Şubat Pazar günü saat 11: 00'da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla gerçekleşeceği kaydedildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Müezzinoğlu ile Bakan Yazıcı Rafine Ünitesi Açılışına Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement