Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Edirne Valiliği'ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Edirne Valiliği'ne Ziyaret

Bakan Yardımcısı Yılmaz\'dan Edirne Valiliği\'ne Ziyaret

Balkan Gençlik Treni 2.Grup uğurlama törenine katılmak üzere Edirne'de bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti.

26.06.2013 17:08

Balkan Gençlik Treni 2. Grup uğurlama törenine katılmak üzere Edirne'de bulunan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yılmaz'ı, Edirne Vali Vekili Mustafa Ergin karşıladı. Valilik makamında ayrıca, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Nihan Akdere ve kurum müdürleri de hazır bulundu.

Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada, 120 gencin 7 ülkeyi gezip göreceğini belirterek, "Gezerken de atalarımızın, Osmanlı'nın bırakmış olduğu izleri oralarda yaşayacak. Osmanlı'dan söz edilirken bazı tarihçiler imparatorluk ya da imperial diye adlandırırlar, bizimkiler Osmanlı Devleti derler. İmparatorlukta sömürü vardır, işgal vardır. Osmanlı fetihtir, amacı hem hizmettir, hem medeniyet götürmektir, huzurdur ve barıştır. Bunu gittiğimizde birçok ülkede görürüz. Macaristan'da Abdurrahman Paşa'nın mezarı var, oradaki kitabede şöyle yazar; 'düşmanımdı ama onurlu bir adamdı' diye yazdırmış o zamanki Avusturya - Macaristan imparatoru. Böyle atalara sahibiz. Trenle giden çocuklarımız bunları orada görürler, gelirler anlatırlar. Nasıl bir ecdadın torunları olduğumuzu anlamış, daha da güçlendirmiş olurlar" dedi.

Edirne Valiliği'nden ayrılan Yılmaz, yurtlara da bir ziyaret gerçekleştirdi. Yılmaz daha sonra, Balkan Treni'ni uğurlamak üzere Edirne Tren İstasyonu'na gidecek. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Edirne Valiliği'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement