Bakan Yıldız, İki Jeotermal Yatırımı İçin Aydın'a Geliyor - Son Dakika
Yerel

Bakan Yıldız, İki Jeotermal Yatırımı İçin Aydın'a Geliyor

Bakan Yıldız, İki Jeotermal Yatırımı İçin Aydın\'a Geliyor

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’da jeotermal enerji yatırımları kapsamında bir tesisin açılışını yapacak ve bir tesisin de temelini atacak.

19.06.2014 09:49

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın'da jeotermal enerji yatırımları kapsamında bir tesisin açılışını yapacak ve bir tesisin de temelini atacak.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iki önemli jeotermal yatırımı için 21 Haziran 2014 Cumartesi günü Aydın'a geliyor. Cumartesi günü saat 11.00'de Germencik ilçesindeki Maren Enerji 68 MW Jeotermal Santralinin açılışını yapacak olan Bakan Yıldız, saat 14.30'da ise Köşk ilçesi Yavuzköy Mahallesi'ndeki Dora-4 Santralinin temel atma törenine katılacak.

Aynı gün Dora 3- U2 17 MGW santralinin açılışını da gerçekleştirecek olan Bakan Yıldız'ın temeline atacağı Dora-4 santralinin de devreye girmesiyle, firma toplamda 68,5 MGW elektrik enerjisi üretim kapasitesine ulaşacak. Açılacak olan santralle birlikte, olağan bakımlar dışında kesintisiz çalışabilme özelliğine sahip bu santraller, yılda 516 milyon kilowatt saat (KWH) elektrik üretim kapasitesine sahip olacak. Aynı zamanda yılda 260 bin ton karbondioksit emisyon azalımı sağlayarak çevreye duyarlı bir proje olarak faaliyetlerine devam edecek. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakan Yıldız, İki Jeotermal Yatırımı İçin Aydın'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement