Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma MYO Gemi İnşaatı Programı öğrencileri, teknik geziye katıldı.

30.05.2013 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma Meslek Yüksekokulu (MYO) Gemi İnşaatı Programı öğrencilerine yönelik "Genel Elektrik Ark Kaynakçılığı" konulu eğitim semineri ve İÇDAŞ firmasına teknik gezi düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğretim elemanları Serkan Yüksel ve Müslüm Koç ile program öğrencilerinin katıldığı eğitim seminerinde, Eczacıbaşı Lincoln Elektrik Askaynak Teknik Eğitim Yöneticisi Erhan Komaç tarafından görsel sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Öğrenciler, daha sonra, İÇDAŞ firmasına düzenlenen teknik gezi ile teorik bilgilerini uygulamada görerek pekiştirme fırsatı buldu. Teknik gezide, tersane, haddeleme, su arıtma, havuz balık üretim tesisi, boyama atölyeleri, boru işleme atölyesi, iş güvenliği departmanı ve enerji üretim santralinin işleyişi hakkında firma yetkililerince detaylı bilgiler sunuldu.

- Erdek'te metruk evler yıkılıyor-

Erdek'in bazı mahallelerinde bulunan kullanılmaz durumdaki eski evler, yıkılıyor.

Erdek Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, mahalle sakinlerinin sık sık şikayetlerine konu olan sahipsiz evlerde, kış aylarında yangın tehlikesi yaratması, madde bağımlılarınca kullanılması ve çöplerle dolu olması vatandaşların sağlığını ve güvenliğini tehdit ettiği belirtildi.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, eski evlerin çevre sağlığını ve güvenliğini ciddi derecede tehdit ettiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Yıkılma riski olan bu binalarda çocuklarımız oyun oynamaktadır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren çok sayıda metruk binayı yıkıp, mahallelerimizi bu sorundan kurtardık. Yıkım çalışmalarımız devam ediyor, Arsalarının temizliğini de yapacağız." - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement