Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Bandırma'da "Oyun" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

11.01.2014 14:31

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği (BANFAD) tarafından "Oyun" temalı fotoğraf sergisi açıldı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılan sergide, kültür ve sanatın, çağdaş kent yaşamının ayrılmaz parçaları olduğunu belirtti.

Etkinlikler kapsamında Bandırma'da adeta kültür ve sanat yağmuru yaşandığını ifade eden Pekel, "Geçen yıl, 50'yi aşan etkinlik düzenledik. Bu sayıya, festivalimizde ve Ramazan ayında düzenlediğimiz etkinlikler dahil değildir. BANFAD'ın bugünkü sergisi "Oyun" ismini taşıyor. Ülkemizde de bugün, çeşitli oyunlar oynanıyor. Bu oyunlara, 30 Mart'taki yerel seçimlerde son vereceğinize inanıyorum" dedi.

41 fotoğraftan oluşan serginin 20 Ocak'a kadar açık olacağı bildirildi.

Burhaniye'de tapu sevinci

Burhaniye Belediyesi Ahmet Akın Kültür Merkezi ile Ören Tepe arasında kalan bölümde uygulanan imar planı kapsamında 34 arsa sahibine tapuları dağıtıldı.

İlçe Belediye Başkanı Fikret Akova, çevre düzenlemesi kapsamında parsel işlemlerinin tamamlanmasının önemli olduğun söyledi. Yaşamsal alanlarda ve doğal çevrede imar planı olmadan arsalarda konutlar yapılmasının doğa felaketi olacağını belirten Akova, "Yaşadığımız çevrede çağdaş ve düzenli şehirleşmeye geçilebilmesi için belediyelerce, gelişme alanlarının iyi seçilerek, vatandaşların çarpık yapılaşmanın olmaması için parselleme işlemlerinin yapılması gerekiyor" dedi.

Akova, daha sonra 34 arsa sahibine tapularını verdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement