Bandırma ve Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bandırma ve Burhaniye'den Kısa Kısa

Bandırma ve Burhaniye\'den Kısa Kısa

Geleceğin denizcileri Bandırma'da yetişiyor.

06.01.2014 17:55

Bandırma Meslek Yüksekokulu, gemi inşaat programında 30 öğrenci eğitim görüyor.

Bandırma Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr Osman Çenet, yaptığı açıklamada, okulları bünyesinde açılan gemi inşaat programına 30 öğrenciyle başladıklarını belirtti.

Öğrencilerin derslerin yanı sıra atölyelerde uygulamalı eğitim aldığını ifade eden Çeten, şunları kaydetti:

"Staj eğitimlerini de bölgede bulunan tersanelerde ve gemi çizim merkezlerinde yapıyor. Mezun olan öğrenciler gemi inşaat teknikleri olarak Karedeniz Bölgesi ve İstanbul Tuzla gibi denizcilik sektörünün gelişmiş olduğu yerlerde, tersanelerde iş bulabiliyor. Ayrıca okul yönetimi olarak Denizcilik Meslek Yüksekokulları Çalıştayına katılarak sektörle ilgili gelişmeleri ve sorunları değerlendiriyoruz."

-Bandırma'da halk masasına 2 bin 790 başvuru yapıldı

Bandırma Belediyesinde kurulan halk masasına 2013 yılı sonu itibarıyla 2 bin 790 başvurunun yapıldığı ve bunların 2 bin 619'unun yerel yönetim tarafından çözüme kavuşturulduğu bildirildi.

Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, halk masasının hizmete alınmasıyla vatandaşların belediye hizmetlerinden daha kolay ve hızlı şekilde faydalandığını söyledi.

Halk masalarının vatandaşlarla belediye yöneticileri arasında bir köprü oluşturduğunu vurgulayan Onur, "12 aylık sürede toplam 2 bin 790 başvuru yapıldı ve  2 bin 619'u çözüme kavuşturuldu. Bu başvurular içinde en çok başvuruyu bin 84 ile zabıta, 441 ile fen işleri ve 235 ile temizlik işleri oldu" dedi.

- Sami Sözat'tan seçim gezileri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, Burhaniye'de oda, muhtar, dernek ve esnafı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Burhaniye'de 25 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Sözat, "Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi olduğunda ilçelerin bazı yetkileri ellerinden alınıyor. CHP olarak seçimi kazandığımız gün ben yetkiyi 10 yıldır belediye başkanı olan Fikret Akova'ya vereceğim" dedi.

Ranta değil büyükşehirde hizmete talip olduklarını ifade eden Sözat, "Şöyle bir baktığımızda ilçelerimizde tüm belediye başkan adayı arkadaşlarımız pırıl pırıl, bu arkadaşlara destek vermeliyiz" diye konuştu.

Burhaniye Belediye başkanı Fikret Akova da Sami Sözat'ın belediye başkanlığına yakıştığını belirterek, destek sözü verdi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bandırma ve Burhaniye'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement