Başak Merkez Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı - Son Dakika
Yerel

Başak Merkez Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı

Başak Merkez Camii\'nin Temeli Dualarla Atıldı

Mamak Müftülüğü, Mamak Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar işbirliğinde Başak Mahallesi’nde yapımına başlanan Başak Merkez Camii’nin temeli dualarla atıldı.

16.05.2016 10:42

Mamak Müftülüğü, Mamak Belediyesi ve hayırsever vatandaşlar işbirliğinde Başak Mahallesi'nde yapımına başlanan Başak Merkez Camii'nin temeli dualarla atıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Mamak Kaymakamı Ali Mantı, "Böyle güzel eserlerin milletimizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Müftülük ve Belediyeye çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başak Mahallesi'nin merkezinde bir cami eksikliği hissedildiğini dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ı Başkent'e yakışır bir ilçe haline getirmek için her alanda çalışmaya devam ediyoruz. Osmanlı Mimarisi ile güzel bir proje hazırladık ve bu günde temellerini atıyoruz. Mamak'ta 7 yıllık görevimiz boyunca birçok camiyi yeniledik ve yeni camiler yaptırdık" dedi.

Mamak Müftüsü Muharrem Genç de, "Projesini daha önce vatandaşlarla paylaşmıştık. Dayanışma içerisinde yaptığımız bu eser aynı anda 3 bin kişiye hizmet verebilecek. Bu eser Mamak'ın modern yüzüne katkı sağlayacak" dedi.

Temel atma törenine Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammet Abdullah Özer, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Mamak Belediyesi Meclis Başkan Vekili Erdal Ak, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başak Mahallesi'nde temeli atılan cami bölgede yaptırılan en büyük camilerden birisi olacak. Son derece detaylı bir şekilde projelendirilen camide aynı anda 3 bin kişi namaz kılabilecek. Bin 800 metrekare alana sahip proje içerisinde taziye bölümleri, toplantı salonları, Kur'an kursu bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başak Merkez Camii'nin Temeli Dualarla Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement