Başkan Çetinkaya İsviçre'de 'En İyi Belediye Başkanı' Ödülü Aldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Çetinkaya İsviçre'de 'En İyi Belediye Başkanı' Ödülü Aldı

Başkan Çetinkaya İsviçre\'de \'En İyi Belediye Başkanı\' Ödülü Aldı

Kumluca İlçesi Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya, İsviçre'nin Montrö şehrinde 'En iyi şehir' ve 'En iyi belediye başkanı' dalında '2013 Uluslararası Sokrates Ödülü' verildi.

05.07.2013 14:56

Kumluca İlçesi Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya, İsviçre'nin Montrö şehrinde 'En iyi şehir' ve 'En iyi belediye başkanı' dalında '2013 Uluslararası Sokrates Ödülü' verildi.

Belediyeye verilen 'Sokrates' ödülünün sevincini halkla paylaşmak için Kumluca Belediye binasında toplantı yapıldı. Toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye başkanları, Kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Çetinkaya, Avrupa İş Konseyi (Europe Business Assembly -EBA) tarafından geçen aylarda belediye e-mail adresine kendilerine ödül verileceği ile ilgili bilgi gönderildiğini kaydetti. Ödül için hiçbir yarışmaya başvuru yapmadıklarını ifade eden Çetinkaya, önce şaşırdıklarını, ancak araştırdıktan sonra ciddi bir kurum tarafından gönderildiğini öğrendiklerini söyledi. Başkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada, "Kumluca tarihinde ilk uluslararası ödül alınması nedeniyle Avrupa İş Konseyi tarafından 'En iyi şehir' ve 'En iyi Belediye başkanı' dalında bir ilçe düzeyinde 'Sokrates' ödülünü almış olmamız bizleri son derece mutlu etti. Bu ödül biz de çalışma azmini artırdı. İnşallah Kumluca'da bugüne kadar ki çalışma tempomuzun üzerine daha büyük hizmetler yapacağımıza inancımız tamdır. Tabii ki takdir edilmek insana hoş duygular yaşatıyor. Biz de bu duyguları yaşadık ve bugün Kumluca'daki insanlarla paylaşma fırsatı bulduk. Çünkü sevinçler paylaşıldıkça ziyadeleşir. Biz de onu yapmaya çalıştık" dedi.

Kumluca Belediyesinin 60 yıllık bir belediye olduğunu söyleyen Kumluca Kaymakamı Salih Işık ise 1999-2003 yılları arasına özel bir parantez açılması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 14 yıl içerisinde ilçenin temel problemlerinin çözüldüğünü ifade eden Işık, Kumluca tarihinde ilk defa 14 öğrencinin ilk binlere girdiğini kaydetti. Kumluca'da birçok sorunların çözülmesine rağmen yola devam edeceklerini ifade eden Işık, "Elimizde bir üniversite projesi var. Yeni fakülte açılacak. Ama benim düşüncemde bir üniversite açılması arzusu var. İnşallah kısmet olur" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Kumluca İlçe Başkanlığı ve Kumluca Belediyesi stajerleri tarafından Başkan Çetinkaya'ya çiçek takdim edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çetinkaya İsviçre'de 'En İyi Belediye Başkanı' Ödülü Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement