Başkan Soyer ve İzmir heyeti, Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için Bosna'ya gidiyor - Son Dakika
Yerel

Başkan Soyer ve İzmir heyeti, Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için Bosna'ya gidiyor

Başkan Soyer ve İzmir heyeti, Srebrenitsa Katliamı\'nın 27\'nci yılı için Bosna\'ya gidiyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 bini aşkın insanın katledildiği Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için meclis üyeleri, Balkan dernekleri ve İzmir basınının temsilcilerinden oluşan bir heyetle Bosna-Hersek'e gidiyor.

08.07.2022 14:19  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 bini aşkın insanın katledildiği Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için meclis üyeleri, Balkan dernekleri ve İzmir basınının temsilcilerinden oluşan bir heyetle Bosna-Hersek'e gidiyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'daki en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için 10-12 Temmuz tarihleri arasında Bosna-Hersek'te olacak. Bosna-Hersek ziyaretinde Başkan Soyer'e; İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri CHP'li Nilay Kökkılınç, Atilla Baysak, Taner Kazanoğlu, İYİ Partili Sedat Sarı, AK Parti'li Ertuğrul Akgün, Fikret Mısırlı ve Deva Partili Nezih Özuyar ile Balkan derneklerinin temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi muhabirlerinin yer aldığı basın temsilcileri eşlik edecek.

İzzetbegoviç'in anısına

10 Temmuz'da Bosna'ya hareket edecek heyet, başkent Saraybosna'da Kovaçi Şehitliği'ni ziyaret ederek, Meçhul Asker Anıtı ve Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in mezarına çelenk bırakacak. Başkentte savaş süresince yaşanan katliamların izlerini taşıyan anıtsal nitelikteki noktalara yapılacak bir dizi ziyaretin ardından, İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybeden sivil ve askerlerin anısına yapılan Sonsuz Ateş Anıtı'na gidilecek.

27'nci anma yılı için Srebrenitsa'da

11 Temmuz'da ise 1995 yılında erkek kadın, çocuk yaşlı demeden 8 bin 372 kişinin Sırp güçlerince öldürüldüğü katliamın 27'nci anma yılı için Srebrenitsa'ya geçilecek. Buradaki resmi anma programının ardından Başkan Soyer, Srebrenitsa'da kimliği tespit edilen 49 kişi için kılınacak cenaze namazında yer alacak.

Saraybosna ile Kardeş Kent protokolü

Programın son gününde ise Başkan Soyer, bir dizi resmi temasta bulunacak. İlk olarak Bosna Hersek Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Nermin Niksic'i ziyaret edecek Soyer, ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nin misafiri olacak. Soyer, Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic ile de görüşecek. Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Saraybosna Belediyesi arasında Kardeş Kent protokolü imzalanacak. Başkan Soyer, son olarak Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hadzibajric'le bir araya gelecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Soyer ve İzmir heyeti, Srebrenitsa Katliamı'nın 27'nci yılı için Bosna'ya gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement