Başkan Tuna, Vatandaşlara Narenciye Suyu Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Başkan Tuna, Vatandaşlara Narenciye Suyu Dağıttı

Başkan Tuna, Vatandaşlara Narenciye Suyu Dağıttı

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hafta sonunda yapılacak Narenciye Festivali kapsamında vatandaşlara, taze sıkılmış narenciye suyu ikram etti.17-18 Kasım 2012 günlerinde yapılacak 3...

14.11.2012 17:26

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, hafta sonunda yapılacak Narenciye Festivali kapsamında vatandaşlara, taze sıkılmış narenciye suyu ikram etti.

17-18 Kasım 2012 günlerinde yapılacak 3. Mersin Narenciye Festivali'nin tanıtım etkinlikleri devam ediyor. Bu çerçevede, Toroslar Belediyesi hizmet binası önünde de bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte festivalin tanıtım yapılırken, ilçede bulunan okullarda da öğrencilere narenciye dağıtıldı. Narenciye ürünleriyle süslenmiş hayvan figürlü gezici araçların yer aldığı etkinlikte vatandaşlara, narenciye suyu ikram çeşmesinden taze sıkılmış portakal ve greyfurt suyu ikram edildi.

Halk oyunları gösterilerinin de sunulduğu etkinliğe katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, burada yaptığı konuşmada, narenciyenin öneminin ve tüketiminin yaygınlaştırılması amacıyla 3 yıldır organize edilen festivalin amacına ulaştığını söyledi. Festivalin kent imajı açısından büyük bir misyonu üstlendiğine işaret eden Tuna, "Gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde bu festival şehrimize çok önemli katkılar sağlamaktadır. Üretilen narenciye ürünlerinde iç piyasa tüketimini arttırmak ve dış piyasada Mersin portakalını ve limonunu öne çıkartmak amacıyla gerçekleştirilen bu etkinlik amacına ulaşmış ve tüketim artmıştır. Geçen yıl İlimizden 400 milyon dolarlık narenciye ihracatı yapılmıştır" dedi.

Narenciye Festivali'nin, 2009 yerel seçimleri öncesinde seçim taahhütlerinden biri olduğunu anımsatan Tuna, festivalin yerel düzeyde değil, uluslararası düzeyde nitelik kazanması için konuyu Mersin'deki tüm kamu, kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle paylaştıklarını söyledi. Tuna, "Narenciye Festivali, 2009 yerel seçimleri öncesinde hazırladığımız 33 mahalleye 33 proje içerisinde yer almaktaydı. 2009 yerel seçimlerinden sonra özellikle Yalınayak, Arpaçsakarlar ve Dorukkent beldelerinin belediyemize bağlanmasıyla birlikte narenciye üretimi yapılan alanımız genişledi. Narenciye üretimi yapan çiftçilerimizin ürünlerinin değerini bulması ve gelişen tarım endüstrisinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için Narenciye Festivali yapacağımızı belirtmiştik. Ama sonra şöyle düşündük; bu festival Toroslar'da kısır bir döngü içerisinde kalmasın, yerel anlamda bir festival olsun istedik. Ulusal ve hatta uluslararası bir nitelik kazanması amacıyla ilimizdeki Ticaret Borsası, İhracatçılar Birliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve diğer kamu, kurum ve kuruluşlarla toplantılar düzenledik. Mersin Valiliğimizin öncülüğünde 3 yıldır organize edilen bu etkinlik ile tarım sektöründe uğraşan insanlarımızın yüzde 85-90'nın narenciye üretimi yaptığı bu güzel şehrimizde bu değerin daha da artmasını temenni ediyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, festivalin tüm narenciye üreticilerine bol kazanç getirmesini diliyorum" diye konuştu.

Başkan Tuna, konuşmasının ardından belediye hizmet binası önünde kurulun narenciye suyu ikram çeşmesinden vatandaşlara portakal suyu ikramında bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tuna, Vatandaşlara Narenciye Suyu Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement